[]

Çiçeklerim ölüyor!

Merhaba. Çiçeklerime destek olacak görüşlerinize ihtiyacım var. Çiçeklerime bit dadandı. Bit diyorum ama araştırdığım, anladığım kadarıyla böyle. İlaç falan kullandım kar etmedi. Belki de etti bilmiyorum. Bitli ya da bitsiz iki saksı çiçeğim kaldı sonuç olarak. Kökleri çok güzel. Saksılarını değiştirdim. Bu seferde saksıda küçük küçük sinekler oldu. Şimdi tekrar bir temizlik yaptım. Bilenlere sormak istiyorum, aşağıda linkini verdiğim çiçeklerin köklerini en güzel nasıl toprağa dikeyim?

Ek olarak, güneş ışığı almayan bir evde bakımı kolay, sene boyunca yapraklı olan hangi bitkileri tavsiye edersiniz?

Ama önce şu canımları toparlayalım hadi.

blog.ciceksepeti.com Bu canım bir dolu saksıydı, bitler yaprakları kuruttu. Aşağıdakine göre daha iyi durumda.
www.ciceksepeti.com Bu bebeğim ilk geldiğinde dolu doluydu şu an budadığım için hiçbir şey kalmadı sadece kök var.

 
Yaprak bitlerinin en büyük düşmanı uğur böcekleri ben geçen sene çıldırdım bu bitler yüzünden denemediğim yol kalmadı bu sene tekrar olursa canlı uğur böceği alıp yetiştirmeyi düşünüyorum

bocekyetistiriyorum.com
  • apocalipy  (09.03.20 03:45:08) 
Öncelikle geçmiş olsun. Hafta sonu ben de sardunyalarıma dadanmış tırtılların temizliğini yaptım. Nereden nasıl geliyorlar bilmiyorum. Ben köklerine kök güçlendirici toz ilave edip diktim birkaç tanesini. size de onu tavsiye ederim.


  • SiyamkedisiZorro  (09.03.20 07:22:54) 
güllere ve biberlere iyi gelen karışımı paylaşayım. bitleri yok etmişti zamanında.

"5 yemek kaşığı arap sabununa 1 litre ılık su (40 °C) ilave edilir ve iyice karıştırılır. Soğduktan sonra, bitkilerin üzerine püskürtülür, uygulama sırasında yaprakların alt kısmını unutmamaya özen göstermelisiniz. Gerekirse, 1-2 kez tekrarlayın. İlaçlamalar, güpegündüz ya da yağmurun altında yapılmamalı, sabahın erken saatleri ya da akşam üstü yapılmalıdır."

not: esanslı sıvı arap sabunuyla değil, jöle gibi katı olan eski tip arap sabunuyla yapılmalı.
  • Improbable  (09.03.20 09:32:09) 
sinek olur, ev nemlidir vs. zarar vermez ama sinek. bitlere sabunlu fisfis + ugur bocegi +1

bir de manuel temizlik en garantisi. kulak cubugunu alip tek tek yapraklarin altini ustunu temizleyebilirsiniz. topragin da degismesi gerekir tabi. kokler ayiklanmali. curumus kokler kesilip atilmali.

bir de saksilara saplanan, sulandikca bitkiye besin veren cubuklar cikti. green zebra biostick, instagram sayfasi var.
  • jimicik  (09.03.20 10:45:09) 
benim biber bitkisinde de minik yapışkan böcekler vardı. şöyle i.hizliresim.com
@Improbable kişisinin tarifinden yapmıştım. ama o karışımın çok da iyi çalıştığı söylenemez. böcekler daha da yapışkan oldu. asla bitkiyi terketmediler. ilaçlanmadan ve yoğun güneşe maruz bırakılmadan sorun çözülmedi. güneş göremeyince böyle olduklarını söylemişlerdi.

sorun çözüldü böcekler gitti ama biber bitkim çiçek bile açmadan sezonu kapattı. sizinki kurtulur umarım.
  • ich bin stumme  (09.03.20 13:29:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.