[]

Media Markt Ürün Değiştirme

Selamlar,
14.02 tarihinde bana bir akıllı saat satın akınmış ve hediye edildi. Benim de elime 2 hafta önce geçti fakat bir türlü fırsat bulup değiştirmeye gidemedim. Ürünü açmaya çalışırken kutusu deforme oldu ve dün Özdilek Avm’ye değiştirmeye gittiğimde ürünün kutusunun deforme olduğunu ve 15 gün içerisinde iadr kabul edildiğini , alınan yerden inisiyatifle değiştirme ihtimalinin olduğunu ve Levent ana mağazasında bir şansımı denemem gerektiğini söylediler. Daha sonra bir ton yol teptiğim için önce müşteri hizmetlerini aradım, satış görevlisi böyle böyle söyledi, ben ürünü kurdum ve performans olarak yetersiz buldum değiştirmek istiyorum mümkünse merkez binaya gideceğim fakat benim bunu değiştirme şansım yok mu tekrar boşuna yol tepmek istemiyorum diye sordum. Bu sefer de müşteri hizmetleri ürünün kurulumunun yapıldığı takdirde değiştirme işleminin yapılmayacağını söyledi. E bu bana hediye geldi , ben ürünü açıp bakmadan nasıl karar verebilirim benim için kullanışlı olup olmayacağına dedim maalesef yapamıyoruz bir şey dedi kapattı.

Benim hukuki olarak 30 iş gününde bunu ne olursa olsun değiştirme gibi bir hakkım yok mu ? Tüketici hakem heyetine mi başvurmalıyım ? Veyahut yapılacak bir şey yok mu ?

Teşekkürler.

 
O dediğin online satışlarda oluyor. 15 gün koşulsuz değişim.
Mağazadan satışlarda ayıplı kusurluysa oluyor

  • efruz  (08.03.20 22:31:20) 
30 iş günü içinde ne olursa olsun değiştirme hakkıniz olduğu nerede yazıyor?


  • elorelia  (08.03.20 22:31:51) 
Benim hukuki olarak 30 iş gününde bunu ne olursa olsun değiştirme gibi bir hakkım yok mu ?
- yok

Tüketici hakem heyetine mi başvurmalıyım ?
- istersen başvur ama bir şey çıkmaz

Veyahut yapılacak bir şey yok mu ?
- maalesef yok
  • nrmnm  (08.03.20 22:48:50) 
Oyle olsa binlerce kisi 30 gun kullanip "performansini begenmedim" deyip geri verir?

Internetten alinan urunlerde de belli basli kalemlerde kutuyu vs acmamis olmaniz gerekiyor 14 gun iade icin.
  • brkylmz  (08.03.20 22:49:20) 
Bana aynısı vatan da oldu hediye gelmişti fatura adıma olmadığı icin değişim yapamayız dediler :) siz de yine daha insaflı davranmışlar. Yurt dışında bestbuy dan bir kulaklık alıcaktim elemanla konuşuyoruz dedim nasıl performansı açık yok denettirmemem ama begenmezseniz hemen geri verin iade alırız demişlerdi canını yediklerim:) bu arada çok ürünü alıp kullanıp verdiğim oldu amerika da, keske aynı türetici hakları biz de olsa. Hadi şunu da söyleyeyim yılbaşında kanadaydim AirPods um bozulmuştu anında bir kulaklığı ve case I degistirdiler sonra bir baktım diğer kulaklıkta çalışmıyor tam yapacağınız işi öpeyim derken çocuk kusura bakmayın sizi çok beklettik uğraştırdık yenisini vericez dediler :) bu arada AirPods un faturası benim adıma bile kayıtlı değildi arkadaşın hediyesiydi. Biz de vatan bilgisayar açılmamış kutulu faturalı ürünü değiştirmedi fatura Sahibi gelmeli diyorlar bozulsa peki yapar misiniz diyorum fatura Sahibi gelirse yaparız diyorlar. çalmış olabilirsiniz diyorlar bunu duyunca o an zaten kan beynime sıçradi adamın üstüne yürüyünce 100 kere özür dilemisti benden Neyse kral uzun yazdım Media market den de ayrı nefret ediyorum sıfır animal pack li Rowenta aldım ki dyson alacaktım satıcı çok övdü üzüldüm amk yaşlı bir teyze kan ter içinde kaldı tamam dedim ya. Eve geldik kutuyu açtım içinden animal pack başlıkları çıkmadı :) adamları geri aradım biz nerden bilicez sizin içinden almadığınızı diyorlar aynı kadını sordum işten ayrıldı dediler :)) satan 2 leri ateşledim yok ettim orayı en son verdiler başka kutudan alıp. Hepsi lanetlik bunlarin. Benim düşüncem Üründen memnun kalmadıysan geri almaları lazım, Media market in müşteri haklarına bir göz at bakalım.


  • monkey  (09.03.20 00:22:22) 
mediamarkt ayıplı ürünü bile değiştirmiyor hocam ohoo.


  • avianthem  (09.03.20 09:04:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.