[]

Bu durumda tavrınız ne olur

Bir anne bir oğluna ev alması için evin yaklaşık 1/3 ünü borc veriyor başka oğlu da bu olaydan 5 6 sene sonra ev almak için aynı oranda para istiyor aldığı cevap veremem param işliyor oluyor. Ama kendisi cok adildir okul zamanı farklı sehirlerdeki oğllarına biri anadoluda bir sehir biri istanbul para gönderirken eşit gönderiyordu ve adaletli olanın bu olduğunu söylüyordu. Ev konusunda istenen para kendisinde olmayan bir para da değil.




 
Yani üzülürüm, biraz soğurum ama sonuçta anne annedir.


  • jelly bear  (08.03.20 22:15:23) 
Bilmedigimiz seyler var tek referans bu ise üzülürüm ama çocuklar arasinda bir durum var gibi


  • basond  (08.03.20 22:18:01) 
sizin bilmediğiniz parametreler vardır.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (08.03.20 22:24:25) 
bir sürü değişken vardır orda alacağınız daire içine sinmemiştir, muhiti sevmiyordur, gelini, damadı sevmiyordur falan filan, belki ikisi de okul zamanında eşitti, sonrasında değişen durumlar, gelişmeler sonrası biri gözden düştü, diğeri daha göze girdi bir sürü şey vardır bilmediğimiz


  • freedonia  (08.03.20 22:26:50) 
Bilmediğimiz şeyler yok olay yukarıda anlatılan gibi. Hatta 2 sene önce cok para harcıyorsun harcama ev alalım diyordu. Ev içine sinmedi fakat bu alternatifi olmaya sey değil gönlü yok. Yukarıdaki uni yıllarındaki verdiğim referans gözden düşmeden bağımsız yaptığı maddi şeyleri şartlara göre değilde eldekini aritmetik bölme ile hallediyor. Burada benim gördüğüm tek sey paranın işliyor olması kadın 55 yasından sonra yatırım öğrendi ev almak mantıklı değil istiyosan kiraya cık bir sene parasını vereyim diyor


  • yeliz adeley  (08.03.20 22:33:48) 
Doğrusunu söylemek gerekirse annenizin yaptığının haksızlık olduğunu düşünüyorum. Bu adil değil. Hele de kendisini zor duruma düşürecek bir durum değilse. Size sunduğu alternatifi de doğru bulmuyorum. Eğer kardeşinize peşin şekilde nasıl para verdiyse size de o şekilde para vermesi lazım.


  • GoodMorningTeacher  (08.03.20 23:00:32) 
Üniversitede büyükşehirde okuyana ev parası vermek istemiyosa, belki kendince dengeyi kuruyodur.


  • megalomaniac  (08.03.20 23:08:35) 
Anne babanın hangi çocuğa ne kadar para vereceğini yargılamak çocuklara düşmez, nasıl uygun görüyorlarsa öyle yaparlar, adil davranmasalar bile bu böyle. Çocukların kendilerini diğer kardeşle kıyaslayıp maddi talepte bulunmaları aslında ebeveyn daha hayatta iken miras kavgasına düşmeleri gibi bir şey. Çocukların anlaması gereken şey "o para senin değil, gelirse teşekkür edersin, gelmezse kendi işine bakarsın."


  • mikro patlama  (08.03.20 23:59:56) 
öncelikle; adalet ile doğru olan her zaman aynı değildir. burada yaptığı doğrudur demiyorum tabii. sadece iki kavram var, birbirinden ayırmak gerekiyor.

5/6 sene önceki cebimizdeki para ile daha korkmadan kararlar alırken şimdi daha korkarak kararlar alıyoruz. 5/6 sene öncekinden daha fazla problemimiz/endişemiz var. senin olduğu kadar onun da var. dolayısı ile şartlar eşit değil. vardır bir bildiği belki, bildiği şey yanlış yada doğru olabilir, konuşarak halletmeye çalışın.

mikro patlamaya da katılıyorum.
  • selam  (09.03.20 00:21:57 ~ 00:23:12) 
Anneniz bu yastan sonra parayı isletmeyi gercekten ögrenmis,eve su anda baglamaya gerek yok,parayı isletip daha fazla kazanıp daha iyi bir ev alabilir.bir bildiği vardır,bu yüzden beni sevmiyorlar tribşne girmeye gerek yok.


  • duptıs  (09.03.20 00:35:11) 
anne sevmiyorsa, anneye tavir almak yerine kendine ceki duzen verilir. bi bildigi vardir.


  • boyle buyurdum  (09.03.20 03:34:41) 
Öncelikle mikro patlama +1
Sonra a bölgesinde t zamanında alınan evin 1/3'ü ile b bölgesinde y zamanında alınan evin 1/3'ü belki de eşit değil. Her şeyden öte kadın artık elindekiyle hayatının geri kalanını geçirmek zorunda. Sende para var bana ver, vermiyorsan adil değilsin demek çok da içime sinmedi. Sadece şunu düşündüm, keşke ilk oğluna da parayı borç verirken diğer çocuklarının da bir gün bu taleple geleceğini düşünseymiş. Bir de acaba para alanın borç ödemesi nasıl? Kadın parasını alabiliyor mu?

  • SiyamkedisiZorro  (09.03.20 07:37:26) 
Ben de kıyaslamayı doğru bulmuyorum, her zamanın ve durumun koşulları farklı. Ayrıca bu konularla ilgili öğrendiğim bir şey varsa, o da kimseye güvenerek maddi işlere girilmemesi gerektiği. Yani anneme babama güvenerek ev almaya kalkmam, ben ev almaya karar verdikten sonra "biz de bir miktar yardım edelim daha iyisini al" diyebilirler ya da demeyebilirler. Anne-babamın parasında hak görmüyorum, nasıl kullanacakları kendi meseleleridir. Kıyastan da hiçbir zaman iyi sonuç çıkmaz.


  • gmzo  (09.03.20 08:17:34) 
enteresan, ben anneyi hakli cikartacak, ona anlayis gosterecek bir taraf goremiyorum. elbette cani ne istiyorsa yapar ama yaptigi seyden incinmek gibi bir hakkiniz var tabi. hatta tavir alabilirsiniz. madem anneniz dogurdugu iki evladini birbirinden ayri tutmayi kendine hak goruyor, sizin de buna gore davranmaya hakkiniz var. cok duyuyorum boyle hikayeler, iki cocuk var. biri anasinin her derdinde yaninda, onun icin ugrasiyor ediyor falan. ama anne baba paralari hep obur cocuga akitiyor. madem oyle, siz de bir daha para falan istemeyin.


  • jimicik  (09.03.20 10:36:39) 
incinmek elbette hakkiniz, istiyorsaniz incindiginizi soylersiniz, sonra yasaminiza bakarsiniz. ama mikro patlama +1

ana babanin parasinda hakki ve soz sahibi oldugu yanilsamasi turklere ozgu olabilir bence.kimsenin hareketlerini kontrol edemezsiniz, istediginiz gibi davranilmiyorsa ve sizin icin kirmizi cizgiyse iliskiyi gozden gecirirsiniz. yetiskin bir birey olarak bu olayin kendi yagimda kavrulmak ve kendi ayaklarim uzerinde durmayi ogrenmek icin bir isaret oldugunu dusunurdum.
  • kassiopeia  (09.03.20 10:46:13) 
maddeler halindeolmasa da cevap vermeye çalışayım

annem yatırımı öğrendi fakat benim ev almak gibi bi yatırım amacım yok iyi kötü bi ev almak sadeceyatırımlık değil

destek vermediği çocuğunun ödememe riski yok evi üstüne yapmayı ben teklif ettim düşünün intikal olsa daha cok vergisi var borcum bitince annemden bana bi daha satış ve bir daha harç vermeyi göze aldım tabiiki t zamanında alınan ev ile y zamanında alınmak istenen evlerin fiyatı aynı değil sadece verececği 1\3 oran olarak aynı ve bu oran kendisinde var

annenin babanın hangi çocuğuna ne kadar para vereceği çocuk sorgulayamaz mantığı bana göre çok saçma. peki kim sorgular ya da sorgulanamaz bir durum mudur? annemin zamanında ev almak için babama dedeme durumu söyleyip zamanında sen şu şu destekte bulunmuştun şimdi de onlar sana yapmalı demesini istemesi ve buradan hareketle menfaati hep talep eden biri olması

genel olarak b udurmların değişkenliğinin ceremesini çeken taraf olmak çok kötü bi durum.
  • yeliz adeley  (09.03.20 13:38:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.