[]

Elektrikten Anlayanlar

Yeni taşındığım evde her gün şalter atmaya başladı.

Hiçbir sorun yoktu taa ki ben yeni bir kahve makinesi alıp daha önce hiç kullanmadığım bir prizde kullanana dek. Kahvemi yapıp makineyi kapatıyorum, sonra birkaç saat sonra makine çalışmaz haldeyken (ama prize takılı halde duruyor, ışıkları her şeyi kapalı olsa da prize takılı) şalter atıyor ve o prizden bir parıltı geliyor.

Elektrikçi 300 lira masrafla kaçak akım rölesini değiştiririz gibi bir öneri de bulundu ama yolmaya çalıştığını düşünüyorum. Sizce kaynak priz bazlı olabilir mi? O prizi kullanmasam?

 
Kacak akim rolesi mi atiyor, prizde veya priz kablolarinda sorun vardir cok buyuk ihtimalle, sigirtayi indir ve yapabiliyorsan prizi degistir, kabolarda siyahlik gevseklik ya da oksitlenme varsa kesip kisalt.


  • rockinside  (08.03.20 14:30:58) 
Bu arada cihazi baska prizde denedin degil mi?


  • rockinside  (08.03.20 14:32:11) 
Bizim ofiste de lavabodaki priz sürekli ıslandığı için sürekli kaçak akım rölesini attırıyordu. Eğer prizin mutfak tezgahında falansa öyle bir durum olabilir, yemek, kettle buharı, bulasık temizlik esnasında falan ıslanıyordur belki. 300 lira kaçak akım rölesi + işçilik için çok yüksek bir fiyatlandırma bence.


  • dr doofenshmirtz  (08.03.20 14:33:12) 
kaçak akım rölesi sizin hayatınızı koruyan bir röledir. eğer sadece o makinayla gerçekleşiyorsa o makinada kaçak olduğu anlamına gelebilir.
makinada kaçak varsa anlamanın en kolay yolu kontrol kalemidir. ama uzman biri de kontrol etse yerinde olur.
prizde de sıkıntı olabilir gibi duruyor anlamının iki yolu var.

1) o prize başka bir cihaz takın ve bırakın.

2) kahve makinasını başka prize takın ve çalıştırın.

bundan emin olmadan kaçak akım rölesini değiştirmeyin. büyük ihtimal sağlam kaçak akım rölenizi alıp size sıfırını takıp havadan 300 tl kar edecek.. onu da gidip sıfır diye bir yere taksa kimsenin ruhu duymaz.
  • ozdek  (08.03.20 14:46:12) 
Bunu biz buradan test edemeyiz fakat siz once o prizi kullanmayarak, olmazsa sonra da o makineyi kullanmayarak test edebilirsiniz.


  • icim urperiyor  (08.03.20 15:43:49) 
Prizde gevşek kablo olması veya kahve makinasının gövdesine kaçak olabilir. Kaçak akım rölesi takarsan sorun çözülmez, daha da artar.

Ayrıca kaçak akım rölesi fiyatı 4 kutuplu için 100tl civarı, bi yürüsün gitsin işine...Eğer mevcutta yoksa taktırmanı öneririm ama 200tl den bir kuruş fazla verme.
  • kimlanbu  (09.03.20 11:26:51) 
ozdek+1


  • turkuaz  (09.03.20 11:58:37) 
"şalter atıyor ve o prizden bir parıltı geliyor." Problem prizde, ya da topraklama hattında.

O prizi kullanmayarak dene bir iki gün, evde kaçak akım rölesi varsa ve atan şalter dediğiniz buysa cihazda da hata olabilir.
  • John Bloor  (09.03.20 15:07:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.