[]

haftalik yemek / alisveris programi nasil yapiyorsunuz?

soru baslikta.




 
Hafta sonu o hafta yapacağım yemekleri, atistirmaliklari vs düşünüyorum. Sonrasında buna göre alışverişi hallediyorum. Bazı şeyleri (süt, peynir,et vs) aylık alıyorum. Sebze, meyveleri haftalik aliyorum. Pazar gününden çarşambaya kadar idare edecek yemekleri ve o haftalık atistirmaliklari hazirliyorum. Ben et yemediğim, erkek arkadaşım da et çok sevdiği için genelde 2 gün bakliyat vs gibi tencere yemeği, iki gün de ona etli, bana sebzeli yemek hazırlamış oluyorum. Genelde bir ana yemeği iki gün yiyeceğimiz şekilde hazırlıyorum. Cuma gunleri genelde hafif ve basit bir yemek hazirliyorum. Salata malzemelerini önceden yıkayıp buzdolabına koyuyorum. Buzlukta her daim köfte, haşlanmış bakliyat, börek, vs oluyor. Ani bir durumda bunları çıkarıp hazırlaması 5 dk çünkü. Yine buzlukta doğranmış soğan mutlaka bulunuyor. Ispanak yıkayıp buzluğa atıyorum. Hafta sonu için önceden hazırlık yapmıyorum; ruh halimize göre bir şeyler hazırlıyoruz ya da dışarda yiyoruz.

Aklıma bunlar geldi. Kısacası haftalık plan yapıp ona göre alışveriş yapmak her şeyin temeli. Bir de on hazırlık mutlaka yapılmalı.
  • fraise  (07.03.20 19:59:46 ~ 20:40:29) 
Sabah ne yapacağıma karar verip öğlen işten dönerken marketten alıyorum malzemeleri. Artan yemekleri de çöpe döküyorum. Isıtıp yemeyi sevmiyorum. Ertesi gün taze yapıyorum.


  • ruhen hastayim ben  (07.03.20 20:36:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.