[]

bas belasi arpacik sorusu

merhaba arkadaslar,

simdi hemen arpacikla ilk tanistigim gunden itibaren (2014) 6 senelik bir zaman diliminden bahsedeyim meseleyi daha iyi anlamaniza yardimci olabilir:

bu 6 senede ozellikle sol gozumde ortalama 4-5 ayda bir arpacik cikiyor. kimi zaman goz icinde, kimi zaman gozun disinda. genelde ust goz kapaginda olmakla birlikte alt kapakta ciktigi da oldu. ilginc olan, 2017-2019 yillari arasinda baska bir sehirde yasadigim sure icerisinde gozumde bir defa bile arpacik cikmadi. tekrar su an yasadigim sehre dondugum 2019 mayis ayindan bu yana 3-4 defa arpacik cikti. baska sehirdeyken makyaj aliskanliklarim ve yeme icme duzenim pek degismemisti. bundan bir onceki arpacik vakasi oldukca agirdi ve doktora gittim. goz damlasi, krem vs. verip goz hijyenine dikkat etmemi, iyi makyaj temizligi yapmadan uyumami vs. tavsiye edip gonderdi. eger 20 gun icinde iyilesme olmazsa tekrar gelmemi, iltihabin kalabilecegini, gerekirse operasyonla alacaklarini soyledi. korktum gitmedim. zaten 20 gun icinde iyilesmistim. sadece cok hafif bir siskinlik ve deri soyulmasina benzer kuru-beyaz bir iz kaldi. artik gozume daha fazla ozen gosteriyordum fakat birkac gundur yine ayni sorunu yasiyorum.

not: makale ve yasal metin cevirileri yapiyorum dogal olarak hergun uzun sure beyaz laptop ekranina bakiyorum. 2017-2019 yillarinda farkli sehirdeydim, o zaman hic arpacik olayi yasamadim demistim. su anki hayat bicimimden farkli olarak, o donemde bu isi yapmiyordum ve bilgisayar ekraniyla fazla hasir nesir degildim. sebep bu olabilir mi? bir diger fark ise o donemde rejim yapiyordum. rejimden kastim gunde 2-3 kasik nutella yememek :)). yoksa nutellayi mi suclamak gerekiyor?

 
Bilimsel olarak tıbbı denemişsin zaten, inanıyorsan eğer nazardan da olabilir. Yani sen inanmasan da nazardan olabilir :)

Kendini oku veya okut, sık sık da yap.
  • John Bloor  (07.03.20 09:10:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.