[]

yeni neslin kullandığı kelimeler

anlıyor musunuz bunları? anlamlarını tahmin etmek zor değil tabii de lil, çar vb. kelimelere doğrudan anlam veremiyorum mesela. az önce yine denk geldim böyle bir kelimeye ve anlamını bilmediğimi söyleyince eski kafalı olmakla ve yobazlıkla eleştirildim. üstelik ben de yeni nesil sayılırım, 23-24 yaşlarındayım. bazen kendimi dışlanmış hissediyorum.




 
Normali bu, her nesil kendi sokak dilini yaratır. Çoğunu anlamıyorum, yeni nesil de olmadığım için endişelenmiyorum. Meme'leri anlamayınca yaşlı hissediyorum bazen ama evet.


  • whoosie  (06.03.20 11:03:03) 
abi çar'ı nasıl duymadın nasıl bir ortamda büyüdün? lil ne onu ben de duymadım rapçilerin lil'i mi? öyleyse isimleriyle birlikte kullandıkları bi sıfat o.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (06.03.20 11:26:01) 
Ben sürekli yeni nesille muhatap olduğum icin çoğunu biliyorum, hatta günlük yaşamda da kullanıyorum ister istemez. Ama bilmemek de ayıp falan değil. Bazen ogrenciler meme atıyor, "burada ne demek istiyor, anlamadım" diyorum, açıklıyorlar. İlgimi çekmiyorsa da random atıp geçiyorum.

Yani bunları bilmediğin için gerikafali olmuyorsun. Herkes deli gibi sosyal medya kullanacak diye bı şey yok.
  • epistemic_regress  (06.03.20 11:36:09) 
bence garip evet. bak yeni nesil diyorsun da o yeni nesil sensin zaten?


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (06.03.20 12:54:43 ~ 13:30:20) 
çar ne yau
yaş :39

burada sorun ergen jargonu bilmemek değil; bence çevreni değiştir.
  • tiny penny  (06.03.20 14:30:44) 
Yabancı sitelerden bildiğim tahmin ettiğim kadarı ile 'lil' little için kullanılıyor. Çar da char/charm için, karakter, karakter değeri gibi bir şey olması lazım. Umarım doğru biliyorumdur.

Ya bırak onlar senin seviyene yükselsin :p
  • conta  (06.03.20 15:55:27) 
çar nedir ilk defa duyuyorum (yaş 41). sırf yeni nesil olmakla da ilgisi yok, ne kast edildiğini de anlamak lazım. eşim özel okulda ortaokul öğretmeni. yani bütün gün 13-14 yaş kolej öğrencisi ile muhatap oluyor, ona sorsam o da bilmiyor böyle şeyleri. belki duyuyor ama anlam veremiyor. mesela 5-6 yıl önce anan zaa diye bir şey ağzına takılmıştı. ikimiz de hala nedir bu bilmiyoruz.

"çar" da şimdi burada okuduğuma göre "char/character" anlamında, muhtemelen yeni neslin oynadığı bir oyunda "sahip olduğu karakter" anlamında kullanılıp gerçek hayata geçirilmiş bir laf olsa gerek. oyunlara aşina değilsen bilmemen gayet normal.

yine 10-15 yıl öncesi web kamerası kast edilerek "cam" (kem değil, yazıldığı gibi "cam") lafını duyar (cam var mı, cam açsana vs.), kameralı sohbete yabancı isek anlamazdık.

eleştiren dönüp kendi dötüne baksın. aptal saptal kelimeler üretip bilmeyeni dışlamak nedir lan, sen de onları doğru düzgün konuşmamakla itham et. varsın derlerse yaşlı desinler.
  • kibritsuyu  (06.03.20 16:20:06) 
Çar diye bildiğim iki şey var birisi rus çarı diğeri online oyunlardaki kahraman uzerine giysi falan aliyorlar vs vs lil bilmiyorum bilmemek ayip degil nedenayip olsun sana geri kafali diyenin malligi


  • basond  (06.03.20 17:08:47) 
Bu kavramlar oyunla ilgiliyse yeni nesil olmakla ilgili değil durum.

Car (char yani character) rol yapma oyunlarındaki karakter. Tek bildiğim o. Lil i bilmiyorum.

Bir de başka kültürlere dair jargonlari bilmemek, sadece onları bilmemek. Her jargonu bilemezsin. Sorun yok.
  • biseysorcaktim  (06.03.20 22:10:23) 
cari ben de ilk defa duydum. 24 yasindayim.


  • aydonno  (07.03.20 00:30:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.