[]

Farklı bir ülkede uzun süre yaşayan insanların fiziksel olarak zamanla

O ülkenin insanlarına benzemesinin bilimsel bir açıklaması var mı?

Dedem 40 sene Almanya'da yaşadı, dış görünüşü falan bildiğin alman gibiudi adamın. Baya bildiğin alman fenotipine girmişti artık. Instagram'da uzun zamandır yurtdışında yaşayan arkadaşlarımın fotoğraflarına bakıyorum, İskandinav ülkesinde yaşayan oranın insanına benzemeye başlıyor, Amerika'da yaşayan Amerikalı gibi görünüyor zamanla. Bu doktor Oz var mesela türk asıllı Amerikalı doktor. O adamın turkten çok Amerikalı görünmesi gibi.

Bunun bı açıklaması var mı cidden?

 
ben de tunceli'li bir teyze tanıdım almanya'ya çocukken gitmişler, kadının ne fiziksel ne zihinsel olarak türkiye ile alakası yok. yemeğinin suyunun bir etkisi var mı yoksa bizim önyargımızdan dolayı mı öyle hissediyoruz acaba?


  • diffarentiationation  (06.03.20 00:09:35) 
Basit bir illüzyon denilebilir. Karsda 150 yıldır yaşayan almanlar var örneğin hepsi yine helga yine hans bence değişiklik yok.

youtu.be
  • heidi'nin dedesi  (06.03.20 01:05:08 ~ 01:05:58) 
boyle bir olay var kesinlikle ki benim tanidigim kisilerin oraya buraya benzemeye calismak gibi bir derdi de yok, surec dogal isliyor. 5-10 senede olmuyor bu, en az 25-30 sene devirmek lazim.

kars'taki alman abinin mesela almanlikla bir alakasi kalmamis ya, bir tek gozleri renkli gerisi hasan huseyin'e donusmus..
  • cooperr  (06.03.20 01:22:45) 
iklimin etkisi olabilir.


  • in a world of magnets and miracles  (06.03.20 01:24:15) 
domuz eti yemekten oluyor


  • insomniac  (06.03.20 01:25:45) 
beraber yaşadığınız insanlar gibi davranmaya başlıyorsunuz zamanla. bunu yapmazsanız göze batıyorsunuz. daha çok ortama uyma diyelim.

misal ben sokakta yürürken türkü 150 metreden falan tanıyorum ki gözlerim 50 metreden sonrasını seçmiyor. türk olarak çok tipik hareketlerimiz var telefonla konuşurken bile aha bu türk diyorum. bakışından adamın türk olduğunu anlar mısın? anlıyorsun çünkü farklı bakıyor.
  • ozdek  (06.03.20 01:35:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.