[]

Adenoviral Konjonktivit

Merhabalar. Kız arkadaşıma bugün Ankara Dünyagöz hastanesinde bu teşhis konuldu. Ağır seyreden bir hastalık olduğu söylendi. Gözlerde lekeler de oluşmuş. Fakat anladığım kadarıyla bu hastalığın seyrini anlamak için ara ara kontroller yapılması gerekiyor. Bununla ilgili bir şey söylenmedi. Daha önce bunu geçirmiş insanların yazdıklarını okuduk bazıları oldukça kötü gerçekten. İlaçları var şu an fakat viral enfeksiyon olduğundan dolayı direkt olarak tedavici edici etkileri yok anladığım kadarıyla, daha çok destek amaçlı. Soruyu sorma amacım aslında biraz umut aramak. Yok mudur bu hastalığı geçirip daha iyi atlatan ? Gözünde görme kaybı oluşmayan ? Virüs geçtikten sonra lekeleri tedavi etmek için bir yol yok mu ? Tedavi uzun sürse de kendi kendine geçemez mi ? Beklemekten başka yapılacak bir şey yok mu ?




 
Bir arkadaşımda hastalık sonrasında kalıcı astigmat oluştu.


  • Cookie  (05.03.20 19:31:00) 
Şuan annemde de aynı sorun var. Bulaş riski çok yüksek. Havlu, peçete vs. ayırın muhakkak. Yastık yüzünü her gün değiştirin. Mümkün oldukça telefonunu bile kulağınıza götürmeyin.
Annemde lekeler olmadı. Kızarıklıkları 3 haftada geçti. Şuan 1 ayı geçti ve sadece bulanıklık var ama doktor geçeciğini söyledi. Geçmiş olsun.

  • housedaki topal doktor  (05.03.20 21:29:36) 
Geçmiş olsun,

Berbat bir hastalıktır. İlk önce yakınlarına bulaşmaması için ciddi önlemler almanız gerekiyor. Doktor zaten rapor yazmıştır, işe falan gitmemeli bir süre. Ayrıca aynı evi paylaştığı bireylere de bulaştırmamak için çok dikkat edilmeli. Kapı kolları, kullandığı eşyalar vs alkolle silinmeli. Havlusu kesinlikle ayrı olmalı (kağıt havlu daha iyi). Çok yakın temastan da kaçınılmalı. Aile bireylerinin de sık sık ellerini yıkaması gerekiyor. Ellerini gözlerine götürmek, dokunmak büyük risk.

İlaçları doktor ne dediyse harfi harfine kullanması lazım. Hiç aksatmadan. Hastalık sonunda herkeste korneada leke kalacak diye bir şey yok. Oluşan leke pupilin önünde olmadığı sürece de görüşte pek sorun olmaz. Ama ilaçları düzgün kullanmak çok önemli.
  • ya arkadaşım bi dinle önce  (06.03.20 08:31:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.