[]

Çalıntı eşya almışım :/

Hollanda malı biraz da pahalıcana bir ürünü biraz daha uyguna türkiyedeki bir arkadaşımdan satın aldım. Arkadaşım da başkasından alıp bana sattı kar koymadan. Arkadaşla şu an görüşmüyoruz. Bu hafta garanti işlemleri için siteye ürünü kayıt ettim, ardından ürünün hollandadaki satıcısı bir mail attı direk. Bu ürünü kimden aldınız vb diye. Ben de arkadaşımdan şu şu paraya aldım yazdım. Adamlar da bu ürün şu tarihte mağazamızdan çalınmıştı dediler. Israrla arkadaşımın adını istiyorlar fakat arkadaşımın çalmadığına da eminim elemanın pasaportu bile yok yani. Böyle bir çalıntı ürün çetesine katılabilecek kadar zeki de değil. Yani klasik bir al-sat’çı adam. Muhtemelen aracılık yaptığı adamlar çalıp getirmiştir hollandadan türkiyeye. Bu hollandadaki firma ne yapabilir? Ürünü benim çalmadığım çok açık, bu sene hollandaya hiç gitmedim. Alışverişi yaparken banka kullanmadık, elden verdim ben parayı arkadaşa. Benim elimdeki malzemeyi bir şekilde alabilirler mi? Veya başıma bir iş gelir mi sizce? Çalıntı ürün kullandığım için zaten çok rahatsız oldum ama bir dünya para verdim ürüne de.




 
Arkadaşına durumu anlat, kimden aldığını söylesin ve durumu mağazaya iletin. Böylece hırsızlığın kaynağına inmiş olursunuz.


  • shadra  (05.03.20 11:27:15) 
@shadra, arkadaşla görüşmüyoruz hocam. Kavga edip dostluğumuzu bitirme kararı aldık. Böyle mesaj aramam veya arayamam muhtemelen. Çünkü ben bitirdim konuşarak dostluğumuzu.


  • Tears of Devil  (05.03.20 11:35:51) 
Bu ürünün çalıntı olduğuna dair delil isteyin önce. Polise vs başvurmuşlar mı o tarihte. Belki yalan söylüyorlar. Düşük ihtimal de olsa bu olasılığı da hesaba katmanı isterim. Ondan sonra hamleni yaparsın.


  • Kahir ekseriyet  (05.03.20 11:38:53) 
nasıl bi ürün ki. kaydolurken ad soyad adres telefon yazmıyorsundur herhalde? seni takip edebilecekleri bir alet mi elektronikfalan? mail yazmışsın gerçi. pek bir şey yapabileceklerini sanmam


  • glamdr1ng  (05.03.20 11:41:37) 
konuşmuyorsanız ver gitsin adını;aksi halde hırsızlık senin üzerine olacak.

yani ben şöyle düşünürüm: ürünü kendisi çalmış, sonra arkadaştan aldım diye sallıyor.
  • lcha  (05.03.20 11:44:10 ~ 11:44:50) 
Yanlız şöyle de bir durum var. Atladığınız nokta şu; ben mağdur konumundayım şu an :d dünya para verdiğim malzeme çalıntı çıktı. Yani arkadaş ben iade alamam derse yapacak bir şeyim yok. Bunu soruyorum zaten. Ki muhtemelen alamam diyecektir. Bu durumda ne yapmalıyım, polise mi gideyim? Hollandadaki adamlara ne diyeyim? Ortada bir gram evrak yok alım satımla veya para alışverişiyle alakalı...


  • Tears of Devil  (05.03.20 11:45:56) 
@icha kendim çalma ihtimalim yok, hollandaya giriş çıkışım yok ürünün çalındığını söyledikleri tarihte. Ürün Zaten ocakta üretilmiş, şubatta çalındı diyorlar. Ben şubatta ülke dışına çıkmadım hiç. Benim çaldığımı iddia edemezler.


  • Tears of Devil  (05.03.20 11:54:08) 
Philips mr cihazı falan mı aldın naptın:D ürünü çok merak ettim haha

Yani uluslararası hukuk vs bu tür şeylere bakıyor mu ne oluyor bilmiyorum ama bir Türk polisine sorabilirsin bence. Bizimkiler öyle hemen seni enseleyip karşı tarafa haber vermezler sanmıyorum. Küçük ev elektroniği falan olduğunu düşünüyorum bu arada, şirket tipi veya medikal bir şeyse peşine düşmeleri daha olası.
  • nhk ni youkosu  (05.03.20 12:09:34) 
Arkadaşımla görüşmüyorum diye kestirip atacaksan kaderine razı ol. Arayıp söylemen lazım.


  • i ve been mistreated  (05.03.20 12:11:50) 
Agalar tik atamıyorum kusura bakmayın mobildeyim :/ spor ekipmanı aldığım şey. Çok pahalı değil 4 5 bin euro. Duyuruda polis var mı diye duyuru açıcam şimdi :d


  • Tears of Devil  (05.03.20 12:19:44) 
arkadaşının adını ver gitsin, ne acıyorsun


  • windows95  (05.03.20 12:21:35) 
devlet çalıntı tarihi eserleri bile alıp getirene kadar göbeği çatlıyor. öyle hollanda'da bir firmanın türkiye'deki adama sen ürünümüzü çalmışsın diye bir şey yapma ihtimali yok. hollanda'ya ya da başka bir ab ülkesine gidip gitmediğin zaten belli. sizin muhattabınız ben değilim de geç boşver.

çalıntı olduğu kesin mi ayrıca?
  • hadsafhada  (05.03.20 12:41:54 ~ 12:42:06) 
maden siz suçsuzsunuz ve işin üzerinize kalmasını istemiyorsunuz ve arkadaşınız da aynen sizin gibi suçsuzsa ismini verin gitsin. hollandalıların ne yapacağı bırakın onların ve arkadaşınızın problemi olsun. arkadaşınız dediğiniz gibi suçsuzsa o da sizin gibi kimden almışsa onun ismini cismini söyler. yoksa ihale size kalabilir.


  • yemrem  (05.03.20 13:50:51) 
Çalındığı tarihlerde siz Hollanda'da olmadığınız için siz ekimse hırsız muamelesi yapamaz, rahat olun. Arkadaşınızın adını verseniz ona da birşey olmaz, nolacak bir alet için interpol mü devreye girecek?

Mağazadan ürün çalınmış ve gümrükten/havaalanından geçip ülke değiştirmiş, sizin bir suçunuz yok aksine mağdursunuz.

"Ben o tarihlerde Hollanda da değildim, muhatabınız ben değilim. Ürünü 2. el olarak aldığım şahsa da ulaşamıyorum" de gitsin.
  • John Bloor  (05.03.20 14:19:36) 
bu bir cete isi belli ki ve cete sucu cok buyuktur. bence elinizdeki mala konmaktansa, ceteyi yakalama derdindeler.


  • bir varmis bir yokmus  (05.03.20 16:07:22) 
ya salla ahmet yılmaz, mehmet demir. arasın bulsunlar. arkadaşımın her kimlik bilgisine sahip olmak zorunda değilim. iyi niyetli üçüncü kişisin sana bi şey olmaz.


  • Wasking  (05.03.20 16:23:04 ~ 16:23:35) 
şimdi olayı daha net anlatabilirim. o an şokta olduğumdan saçma sapan yazmışım kusura bakmayın. 2018'in 2. ayında aldım ben bu ürünü. aldığım gün de üretici firmanın web sitesine girip kendi adıma kayıt ettim. ürün üstünde seri numarası olan bir ürün. yanlız o tarihten beri kimse birşey sormadı etmedi kayıt ederken de bir sorunla karşılaşmadım. elimde kayıt ettiğime dair mail falan var. garantiyle alakalı birkaç sorun olunca türkiyedeki distribütörle konuştum, faturan yoksa garanti kapsamında değildir dedikleri için ürünün satın alındığı yerle (kayıttan sonra bana gelen mailde yazıyordu satın alındığı yer oradan buldum firmayı) görüştüm direk. yani kaşınan benim, adamlar beni bulmadı ben adamlara gittim. işte fatura lazım falan filan deyince adamlar bunu kimden aldın ne zaman aldın vb dediler. ben de işte bir arkadaş getirdi benim için falan dedim buna istinaden ürünün 2018 yılında çalındığını söylediler. yanlız ben ürünü 2018 in 2. ayının hemen başında aldım. yani çalındıysa ancak ocak ayında çalınmış olabilir. bilemiyorum ben de işkillendim... arkadaşın adını da vereceğim mecburen önce bir konuşup.


  • Tears of Devil  (05.03.20 16:27:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.