[]

Sadece ingilizce kitap okumak ingilizceyi ne kadar geliştirir

Öncelikle herkese merhaba. İngilizce kitap okumak ingilizceyi ne kadar geliştirir yani kitabı okuyoruz diyelim ama arada bilmediğimiz kelimeler var ce bazen anlam kaçıyor bu durumda devam mı etmeliyim, gelişme yaşarmıyım? Temel gramer bilgisi yapıyorum zaten artı günde 1 saat podcast dinlemeye çalışıyorum listening olarak sizce geri kalan vakte ingilizce kitap okusam anlamasam dahi gelişme yaşarmıyım?




 
kitap okumadan sağlıklı gelişmez. günümüzde sesli kitaplar da mevcut onlardan da verim alınabilir hem okuma hem dinleme konusunda.

yani kelime dağarcığı ne yazık ki okumadan artmıyor. yine de kitap yazmayacaksanız farklı kaynaklardan podcast, sesli kitap vs de kelime dağarcığını arttıracaktır.

anlamadığınız kelime olmasın yalnız. onları öğrenin. böyle böyle kelime hafızası artıyor.
  • ozdek  (04.03.20 23:25:56) 
Peki her bilmediğim kelimeye durup bakmam vakit kaybı yaşatmaz mı?


  • hannibal094  (04.03.20 23:33:51) 
anlamını bilmediğin bir kelimenin anlamını öğrenmek neden vakit kaybı olsun? Kitap okumak, hatta genel anlamda okumak dil öğrenmek için iyi bir yöntem bence.


  • nabrukk  (04.03.20 23:52:00) 
hocam bu reader at work 1 kitabını çözmeye başladım. kısa kısa essay ler var. birde more to read serisini aldım. onlarıda çözmeyi planlıyorum.

ilk başlarda bilmediğim kelimeleri anlık olarak türkçe karşılığına baktım ve pek sallamadım bastım devam ettim. makale sonunda soruları cevaplıyorsunuz zor olmuyor. ama kitabın sonuna geldim hala o kelimeleri bilmiyorum.

sonrasında artık deftere bilmediğim kelimeleri eş anlamını ve zıt anlamını bularak yazmaya başladım. birde örnek cümle yazıyorum. metinleri okumak çok daha fazla zaman alıyor ama daha faydalı olduğunu düşünüyorum. ara sıra deftere yazdıklarım dönüp şöyle bir okuyorum. bu öğrenme şekli biraz deneme yanılma ile keşfediliyor gibi geliyor bana. bana böylesi daha faydalıymış gibi geldi. upper'a yakın bir ingilizce için konuşuyorum.
  • morcivert  (04.03.20 23:59:18 ~ 05.03.20 00:00:55) 
  • speedy  (05.03.20 00:02:10) 
kindle ile okursan mesela kitaptaki kelimeleri içeren flashcard olayı var çok faydalı. öğrendiğinden emin oluyorsun böylece.


  • ozdek  (05.03.20 00:10:39) 
kindle i makine olarak almasan bile, uygulamasinda kitap okurken sozlugunu kullanmak cok rahat oluyor. aslinda genel olarak e kitap okuma uygulamalarina kitap atip sanal sozlukle okumak kesinlikle cok rahat ve daha akilda kalici, ayrica bazi kaliplarin altini cizmek, anlamina baktigin kelimeleri highlight yapmak gibi seyler de faydali, en guzeli de kitap ve sozluk tasimadan her seyi telefondan veya tabletten halledebiliyorsun.


  • mavicorap  (05.03.20 01:27:29) 
google playde böyle küçük hikayeler olan ve üstlerine tıkladıgında cümle yada kelimenin anlamını türkçe yazan birkaç uygulama vardı verimli olabilir ama bence en iyi öğrenme şekli biri varsa samimi o kelimeyi ona karşı arada söylemen .


  • simsey  (05.03.20 16:44:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.