[]

ithalat yapıp internetten satmak

alibaba'dan 100'er tane oyuncu ve kablosuz mouse alıp gg, n11'de satmak mümkün mü? şirket sahibi olmak gerekiyor mu?
www.alibaba.com

şu mouse 1.85 dolar mesela, 12 liraya geliyor tanesi. alıp tanesi 30 liraya satsam hangi 18 liradan ne kadarı bana kalır tüm masraflar çıkınca?

 
Çoklu alımlarda gümrüğe takılırsın. n11, gg'de satanların hepsi de fatura kesiyor. Kesmeyeni şikayet edin. Bir şekilde şirket kurmak ya da başka bir şirket üzerinden fatura kesmeniz lazım. İthalatı sorunsuz yürütmek için de bir gümrük müşavirliği ile çalışmak lazım. Sarı zarfla gelen aliexpress kargosu ile bu işler yürümez. 30 TL'den sattığınızda gg ve n11 komisyonunu da düşünün. oralarda yer almanın da bedeli var. Ayrıca ürüne teknik servis ve garanti desteği de sunmanız lazım. Türkiye'de servis ağı vs vs. karışık işler.

Sonuç olarak büyük çaplı oynayacaksanız olabilir. Ama organizasyonu oturtmak şart. Getireyim satayımla olmaz o işler. Satış sonrasına da bakmak lazım.
  • rosencruz  (04.03.20 14:08:25) 
rosencruz +1

faturası, garantisi, servis hizmeti vs. bunlar olmadan satamazsın. Ancak gitti gidiyor'dan ikinci el olarak satarsın.
  • himmet dayi  (04.03.20 14:18:39) 
1,85 dolar çin'deki ihracatçının çıkış bedeli. nakliye dahil değil, gümrük vergisi dahil değil, kdv dahil değil, eğer varsa özel vergiler dahil değil. bunun dışında 100 tane olduğundan resmi olarak ithalat yapacaksınız. bir gümrükçü ile anlaşacaksınız ona para ödeyeceksiniz. ayrıca ürün elektronik olduğundan türkiye'nin 7 bölgesinde servis göstermek zorundasınız.


  • prodeq  (04.03.20 14:19:35) 
Yahu diyelim ki KDV kargo o bu vermedin 12 TL için ne kadar zamanda geleceği,ne kadar zamanda satılacağı meçhul bir ürün için değer mi?
Türkiye'de bir günde kargoyla alabileceğin çok daha yüksek karla daha az sayıda stokla alıp satabilecegin yüzlerce banko ürün varken üstelik? O aliekspresten alibabadan alıp üstüne kar koyup satayım işleri bitti. Ki olduğu zamanlarda da küçük oyuncular cep harçlığı zor çıkarttı. Biraz gözünüzü açıp sokakta gezin. İnsanlar nelerden ne paralar kazanıyor.

  • gurur  (04.03.20 14:23:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.