[]

bu araba nasıl bu kadar ağır?

kıç kadar küçük hb araç nasıl 1362 kg oluyor?

www.auto-data.net


 
308 küçük hb sınıfı değil. c segmenti hb. Yani Golf muadili. Golfün de ağırlığı 1300'e yakın. B sınıfı HB'lerin ağırlığı gelende 1100 kg. civarında oluyor. Neden bu kadar ağır? Metal yığını da ondan. Özellikle şasi parçaları çok ağır.


  • himmet dayi  (04.03.20 14:11:11) 
piyasayı uzun süredir takip etmiyorsunuz herhalde. ortalama ağırlıklar aşağı yukarı bu civarda seyrediyordu. belirttiğiniz araç 2007'de piyasaya çıkmış, o zaman emisyon standartları daha gevşekti, dolayısıyla downsizing ve hafifletme çabaları henüz günümüzdeki kadar yoğun değildi. akranlarına bakarsanız o zamanki sınıf ortalamalarından çok da farklı olmadığını göreceksiniz.
90'ların modellerine kıyasla çok daha ağır olmasının sebebi bir çok güvenlik önleminin mecburen, teknolojik ilerlemelerin de piyasa gereksinimi olarak standart olarak sunulması. eskiden hava yastığı, elektronik destek sistemleri gibi bir çok şey yoktu, dolayısıyla C sınıfı hatchback araçlar maksimum 1100 kg civarında seyrediyordu. bu eklemelerle birlikte downsizing için herhangi bir hamle yapılmayınca araçların ağırlıkları arttı.
günümüzde araçların neredeyse hepsinde küçük stepne ve her yerinde sert plastik kullanılmasının asıl sebebi, araçları olabildiğince hafifletip tüketimi azaltmak ve dolayısıyla emisyon normlarına daha kolay uyum sağlamak.
yani bir bakıma o araç çok çok ağır değil, günümüzdekiler normalden daha hafif.
  • gkhncnzdgn  (04.03.20 14:25:11) 
zaten b sınıf araçlar 1100 1200 bandında hatta otomatikleri 1200ü bile geçer. c segment olduğundan şaşe genişiliyor.


  • mikahakkinen  (04.03.20 15:07:28) 
anlamadığım ikinci şey ise passat,avensis,mondeo gibi araçlarında bi kilolara yakın olması? küçücük 308 ile bu bahsettiğim araçlar nasıl aynı ağırlıkta olabiliyor?


  • soru icin geldim  (04.03.20 16:04:01) 
şimdi bu modele yıla göre değişir. 2012 w204 c180 1650 kg 2014 w205 1550 kg. artık araç ağırlıkları ergonomik tasarımlarla daha da düştü. range rover bu sebepten 400 kg daha hafif durumda. üretildiği dönemdeki şartlara göre değerlendirmek lazım.

şu an yeni kasa 1.5 motorlusu 1180 kg.
yeni passat 1.5 dsg 1425 kg.
  • mikahakkinen  (04.03.20 16:25:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.