[]

Havalandırmasız mutfakta kokuyu nasıl azaltabiliriz?

Çalıştığım iş yerinde (yerin altında) yemekler mutfakta yapılıyor ama havalandırması yok. İş yerinde pencere de yok. Dolayısıyla davlumbaz takamıyoruz havayı dışarı veremediğimiz için.

Ama burası dışarıdan müşterilerin de geldiği bir yer. Hadi bizim bütün gün üstümüz yemek ve yağ kokuyor ama müşterilerin geldiği yer de her öğlen leş gibi yemek kokuyor. Patronun hiç umrunda değil (onun odası kokmuyor çünkü) ama çok pahalı olmadığı sürece sunduğumuz çözümü kabul eder sanıyorum. Var mıdır bir çözümü?


 
Bacasız davlumbazlar var. Ne kadar etkili olur bilmiyorum tabii ama fark yaratır.


  • himmet dayi  (04.03.20 11:52:12) 
karbon filitreli aspiratör alin bacaya gerek kalmaz. kokuyu epeyce halleder. ya da belli yere kadar çelik baca yaptırmanız gerekli.


  • helenart  (04.03.20 12:24:46) 
devlete şikayet edin
patron düşünsün

  • bir soru sorcam  (04.03.20 12:26:43) 
Bu patron kafasına göre temizlemeye çalışıp pırıl pırıl ortam sağlamaya uğraşmaya gerek yok.
Müşterilere karşı olan tavır ve yaklaşımdan önce çalışana olan yaklaşım önemli.
İstediğiniz hiçte lüks sayılabilecek bir şey de değil. Oldukça zaruri görünüyor.
Yaklaşan yaz mevsimi gibi koku ve bakterilerin ürüyeceği bir zaman da devam edin böylece. Müşterilere de arada gaz verin patronla konuşmaları için. yandaki esnaflardan da bir kaç kişi bulun. Patronun olduğu bir an hiç tanımıyormuş gibi davrandığınız bir müşteri de içeri girip kendi kendine ortamın durumunu hakkından söylensin. İnternette hakkında yorum yapılan bir sayfanız da varsa süper olır.
Bu şekilde propaganda, miting ve gösteri yürüyüşleriyle prsikolojik harbi kazanacağımızı umuyoruz.
  • Erva  (04.03.20 12:40:16) 
En pratik çözüm karbon filtreli aspiratör taktırmak. Zaten yazanlar olmuş.

Yalnız karbon filtre, koku tutuculuğu konusunda ömürlü bir malzemedir ve belirli periyodlarda değiştirilmesi gerekmektedir.

Sağlayacağı fayda ve maliyetler konusunda bu hususu göz önünde bulundurmalısınız.
  • Mirket  (04.03.20 12:53:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.