[]

Apartman önüne park etmek yasak mı?

Akşamları gittiğimiz bir spor salonu var, salonun da bulunduğu apartmanın duvarına “sadece apartman sakinlerine aittir, dışarıdan birinin park etmesi halinde emniyete bildirilecektir” gibisinden notlar yazmışlar. Geçen gün de bizim silecekleri kaldırmışlar. Benim bildiğim kadarıyla apartman yönetiminin “burası bana ait” demeye hakkı yok, zaten öyle bir durum olsa bile salon müşterisi olduğumuzdan yine park etme hakkımız doğuyor. Ama yine de bir öğrenmek istedim böyle bir düzenleme yapıldı da benim mi haberim yok diye.




 
yok tabii ki olur mu öyle bir hak? ama manyak insanlarsa gelirler çizerler, yok burası bizim kapının önü falan diye kavga gürültü çıkarırlar falan. polisin de şikayet eden kişinin yakını falan olmadığı sürece sallayacağını sanmıyorum.

edit: ben apartman önü yol kenarı diye düşündüm. eğer apartmana ait bir bahçe falansa tabii ki haklılar.
  • reanarchy  (04.03.20 11:19:35 ~ 11:32:26) 
Apartman sınırı içerisinde ise yasak tabi.
Yol ise ve otoparkı engellemiyorsa değil.
Foto koyun bir tane.
  • kisa  (04.03.20 11:24:14) 
Apartman yönetimi o spor salonuna kaç araçlık otopark tahsis etmiş, o önemli. Spor salonunun her müşterisi kafasına göre park ederse binada oturanlar ne yapacak?
Düşünün o binada oturan birisiniz, her akşam işten geldiğnizde otoparkta boş yer yok, hep yabancı arabalar park etmiş. Kendi evinizde hakkınız olan otoparkı kullanamıyorsunuz, ne düşünürdünüz?

Sizin sıkıntınızı çözmesi geken spor salonunun yöneticileri. Müşterilerine park yeri tahsis etmesi ya da en azından yer göstermesi lazım.
  • battal gemalmaz  (04.03.20 11:27:15) 
kisa +1

apartmanın parselinin içindeyse isterse zincir çeker isterse çit örer. ama emniyete bildirse nolur bildirmese ne olur. çekici de çekmez çünkü. çizme mizme tabi olabilir.
  • mutantking  (04.03.20 11:28:35) 
elbette yasak! apartmanin onunde ise apartmanda oturanlara aittir orasi; yoksa misafir geleni akraba geleni sizin gibi gelenler yuzunden apartman sakinleri park edemiyor! 155 arayip cektiriyoruz bizde binada oturmayanlari ve bina girisini engelleyecek sekilde park edenleri, gelip cekiyorlar


  • sweetoffice  (04.03.20 11:29:40) 
Bunu spor salonu yöneticisine sorsana delikanlı.


  • prizmatik  (04.03.20 11:39:53) 
apartmanın önündeki sokak ya da cadde apartmana ait değildir.

kamusal alandır. bırakın spor salonu müşterisi olmayı, aynı şehirde bile yaşamıyor olsanız da park edebilirsiniz.

apartmanın kendi sınırları içinde bir otoparkı mevcutsa bu otopark girişine araç park edilmez. park edilirse çekilir ya da zorla girilir. www.youtube.com
  • eeb  (04.03.20 11:39:55) 
apartman yonetmeliginde bu konular belirtilmistir. park ettiginiz yer apartmana ait parsel icerisindeyse yonetmelikte belirtilen kurallar gecerli. dukkanlarin park alani kullanma haklari da yaziyordur ancak gelen musteriler icin genellikle park alanini kullanma hakki verilmez.


  • a340  (04.03.20 11:40:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.