[]

tirotoksikoz da metimazol kullanımı

çok spesifik bir soru bilemiyorum duyuruda bu konu ile ilgili bilgi verebilecek olan hekim var mı, en azından hekim yakınınız varsa eğer sorarsanız çok sevinirim.

durum şu, tsh düşük t3 ve t4 referans değerlerin bir miktar üzerinde çıktı. dahiliyeci hekim hipertiroidi var sizde dedi ama e-nabız da tanı olarak tirotoksikoz yazmış. ilaç olarak da metimazol yazdı bir kaç gündür kullanıyorum.

sözlükte yamulmuyorsam bir kaç yerde metimazol tirotoksikozda kullanılmaz yazılmış, sanırım yazanlardan en az biri hekim. var mı böyle bir şey? varsa ben hekime ne diyeyim, egosuyla çarpışmadan nasıl ifade edeyim, sorayım? yoksa hekimi mi değiştireyim?

 
Lütfen hekiminize güvenin web sitelerine değil.

Hipertiroidi zaten tirotoksikozun bir alt başlığıdır. Uzun uzun tıbbi açıklamamı yazabilirim ama okur musunuz bilemem. Doktorun dediği de e-nabızda yazan da gayet normal. Doktorunuz da uygun ilacı vermiş.
  • sydney  (03.03.20 15:49:25 ~ 16:30:43) 
@flexner wintersteiner teşekkür ederim. çok mu zor bu şekilde bir cevap yazabilmek? değil tabi ki. elinize sağlık.

@glutamin, gedik ahmet paşayı tanımam, tus a hazılanıp hazırlanmadığını da bilmiyorum. rahatsızlığımın ne olduğuyla alakalı millet ne yazmış diye sözlüğe bakarken dikkatimi çekti. arkadaşın 10 entrysinden 9 u tıpla ilgili olunca da "yetkili bir abiye benziyor" diyerekten işkillendim, burada durumun ne olacağını sordum. durum bundan ibaret. ayrıca
tesisatçının yazdığı malzemeyi sorgusuz alırız, çünkü tesisat işini yapmanın 40 türlü yolu, bu işi yaparken karşılaşılabilecek zilyon tane farklı sorun yoktur. en önemlisi de tesisat işi tesisatlarla ilgilidir. yani insanın canıyla, sağlığıyla ilgili değildir. böyle konularda meraklanmak, acaba demek, dikkatini çeken bir durumu/"çelişkiyi" yine başka hekimlere sormak, danışmak gayet normal, insani bir durumdur. asıl anormal olan hekim açısından hastanın yaptığı bu sorgulamaya gereksiz yere tavır koymak, hasta açısındansa örnek olarak flexner wintersteiner in yaptığı gibi bir açıklamadan sonra kuşkuyu sürdürmektir.

jean jacques rousseau nun meşhur bir şiirinde dediği gibi,

her insan hata yapabilir,
bütün meslek gruplarında
hekimler dahil

:)
  • issiz karga  (03.03.20 17:26:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.