[]

7. Aya girmiş ama kızgınlığa girmemiş dişi yavru kedi kısırlaştırılır mı?

Dün kızgınlığa giren yavruyu sordum, kardeşleri kızgınlığa girmedi, boyut olarak da ufaklar ama 7. Aydalar. Operasyona girseler sıkıntı olur mu? Tam 6 aylık dişi yavru kısırlaştıran var mı?




 
6. aydan sonra öneren veterinerler çoğunlukta ama yine de diğer sağlık durumlarına bakarak veterinerin karar vermesi daha sağlıklı olur.


  • 9kuyruklukedi  (03.03.20 14:13:51) 
Bence sıkıntı olur. Veteriner en iyisini bilir tabii ama genelde 1 yaşını doldurmasını bekliyorlar. Bir de kızgınlığa girip geçmesini de bekliyorlar. Bence yaptırma.


  • himmet dayi  (03.03.20 14:20:51) 
operasyon anlamında bir sakınca olmasa bile daha çok küçük, bağışıklık sistemi gelişme evresinde. operasyon veya sonrasında oluşabilecek herhangi bir komplikasyonla savaşabilmek için daha dirençsiz bir bünyesi var. son söz elbette veteriner hekimin ancak güvendiğiniz bir veteriner olması şart. ne yazık ki birçoğu bu işlemi kedinizin sağlığından önce ticari kaygılarını düşünerek onaylayabilir.


  • robin crusoe  (03.03.20 14:29:20) 
1 kez kızgınlığa girmesini bekliyorlar.


  • lcha  (03.03.20 15:20:51) 
ben de kızgınlığa girdikten sonra diye biliyordum ve kendi kedimi öyle yaptırdım ama şimdi veterinerler öyle demiyorlar, 6-7 aylık hiç kızgınlık yaşamadan yapılmasını öneriyorlar. Bir arkadaşım yeni yaptırdı 6 aylıkken, ben de ondan duyup şaşırdım, 4 veteriner ile görüşmüş hepsi aynı şeyi söylemiş.Benimkini 8 sene önce yaptırırken ben de araştırmıştım,herkes kızgınlıktan sonra demişti.
yalnız tüm veterinerler birbirinden farklı yatış süresi söylemiş, benimki 8 yıl önce operasyonundan sonra 3-4 saat hafif baygın kaldı sonra eve götürdük, yarasının üzeri bantlıydı, yakalık kullanmadı ve hemen iyileşti. Şimdi arkadaşın kedisi için; 1 gece yatacak, 4 saat kalacak, 2 gece yatacak gibi alakasız şeyler söylemiş her biri ve yakalık takıp dikiş yerini açık bırakmak daha popüler anlaşılan ki bence hiç gerek yok, yakalık ile mahvoluyor benimki, ne olacak ufak bir bant olsa yara üzerinde.

  • tiny penny  (03.03.20 15:55:42) 
açıkçası ben de birkaç veterinere sordum kızlar için 6 aydan sonra hatta kızgınlığa girmeden daha iyi dediler. Bilemiyorum ya, hamile kalma riskleri var ve bu korkutuyor.


  • Cremisi  (03.03.20 17:16:35) 
O kızgınlığa girmeden olsun diyen veteriner kasap herhalde. Bizim kedimiz var. Birkaç aydır kısırlaştırma işini araştırıyor, kedi sahiplerine soruyor, veterinerlerle konuşuyoruz. Neredeyse hepsi 1 yaşını beklemeyi öneriyor ve muhakkak bir kez kızgınlığa girmesini bekliyorlar. Bu ara açılan kısırlaştırma sorularina verilen cevaplara bakıyorum, herhalde sokakta bulduğunuz kedileri kasap veterinerlere 3-5 kuruşa kısırlaştırtıyorsunuz. O yüzden de pek ciddiye almıyor herhalde veterinerler. Her duyurunun altında kaç aylık araştırmamıza zıt bilgiler. Bravo gerçekten. Google'a yazınca bile aksini söylüyor yahu!


  • prole  (03.03.20 18:51:54) 
1 yaşına kadar bekleyen dişi kedi o sürede doğum yapıyor çünkü? Kimse keyfinden kısırlaştırmak o sıkıntıyı yaşamak istemiyor zaten, mecburiyet olmasa sokaktakiler ne zaman kızgınlığa girmiş ne zaman doğurmuş umrum değil açıkçası.


  • Cremisi  (03.03.20 23:07:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.