[]

fuara katılma problemi

çalıştığım şirket beni mobilya fuarına gönderecek, katılımcı değil de ziyaretçi olarak. beklenti de tabi ki gidip firma bağlamak. çok bilinmeyen bir eticaret sitesinde çalışıyorum, genel olarak firmalar zaten tanımayınca çalışmak istemiyor ya da çoğu stoklu çalışma taraftarı. ben de ortada baz alınacak bir veri olmadığı için stoğa giremiyorum. sizce bu fuarı en verimli şekilde nasıl geçirebilirim, nasıl ilerlemem lazım? daha önce fuara gittim ama münferit gezdim geldim, performans amaçlı hiç gitmedim




 
Kartvizitin cebinde olsun. Referans göstereceğin işlerin gerekirse bir dosya haline getir -katalog yoksa-

Fuarda her standa gidip sempatini kullanarak insanlarla görüşmelisin. Yani nasıl anlatacağımı da bilemedim şimdi bak.
  • kablelvuku  (03.03.20 11:45:50) 
pazarlamacı olarak değil de, oradaki üreticilerin mallarını kendi bünyemizde satabilmek için çalışmaya gönderiyorlar aslında


  • kondansator  (03.03.20 11:57:08) 
Sanırım tüyaptaki fuar :)
Bol bol kartvizit alıp verin, fuar bittikten sonra da görüştüğünüz kişilere kendinizi hatırlatacak şekilde mail atın.

  • aynenbencede  (03.03.20 12:03:09) 
müşteri olmadığın için herkes önem vermez ama ilgilenlerle ayaküstü değil oturarak konuş, not yazmalarını sağla
kartlarını al fuardan 1 hafta sonra mail at

  • bir soru sorcam  (03.03.20 12:10:48) 
kartvizit, broşür, katalog, demo cihaz vesaire gerekli hazırlıklarınızı yapın ve yanınıza yeterli miktarda alın. biz bunları taşımak için şık bir tekerlekli evrak çantası kullanıyoruz.

düzgün giyinin.

standa gidin ve sizin konunuzla hangi birim ilgileniyorsa, mesela satın alma departmanı diyelim ki, bu deprtmandan birinin standda olup olmadığını, x konusu ile ilgili görüşmek istediğinizi belirtin. nokta atışı ilgili kişi sormazsanız stand için dışardan tuttukları elemanlar sizi başlarından savarlar. ilgili davranırlarsa önce kendinizi ve firmanızı tanıtın birkaç cümleyle ve kartvizitinizi takdim edin, onlardan da alın. kartviziti kalmamış olabiliyor standdakilerin, mutlaka küçük bir ajandanız olsun yanınızda mümkünse cep telefonları ve mail adreslerini firma ismiyle birlikte not alın. sonra sizinle çalışmaları yönünde adım atmak istediğinizi, nasıl bir çözüm ortağı olabileceğinizi anlatın. rakiplerinizi kötülemeyin. sadece kendinizle ilgili akılda kalan makul açıklamalar yapın. teklif formu veya daha detaylı bilgi isteyenleri de ajandanıza not alın.

ilgisiz davranıp standa davet etmeyenlerde olabilir, sadece kartvizit/dosya bırakın, mümkünse onlardan da alın, iyi fuarlar deyip ayrılın.

bir hafta sonra stand ziyaretniz esnasında gösterdikleri nazik ilgi için teşekkür eden bir mail gönderin. teklif vesaire isteyenlere teşekkürün yanısıra bunları da gönderirsiniz.
  • Phoebe  (03.03.20 12:29:46 ~ 12:32:09) 
Dijital pazarlamanın sunduğu fırsatları alengirli kelimelerle süsleyerek onları tavlamaya çalışın. Mesela diğer eticaret siteleri satıcılardan ne kadar komisyon alıyor, siz ne kadar alacaksınız. Tabi pek tanınmadığınız için komisyon oranını daha düşük tutmak en mantıklısı.

Sonra promosyonlarda ne gibi fırsatlar sunacaksınız? Mesela ana sayfaya bu firmaların promosyon bannerlarını koymak.

Ayrıca SEO optimizasyonunuzun çok ileri olduğunu ve aramalarda ilk sayfada çıkacağınızı falan söyleyin.

E işte öyle bir fırsatınız varsa kendi bünyenizde satmak için bu firmalardan toplu alım yapacağınızı söyleyin. Böyle şeyler cezbedicidir.

Ayrıca müşterilerin göz attığı ürünlerden yola çıkarak müşterilerin eğilimlerini, zevklerini birer rapor haline getirip onlara sunacağınızı söyleyin. Bir nevi akıl hocalığı.

Bunlar genelde bilindik şeyler ama bu tarz basit ama mantıklı, çözüme yönelik, iştah kabartan fırsatlardan bahsedin.
  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (03.03.20 14:25:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.