[]

aşı karşıtları tam olarak neden korkuyor?

geçenlerde gittiğim doktor hepatit b aşısı olmanı tavsiye ederim dedi. sonra aile doktorundan randevu alıp gideyim dedim ama aile dahil çevremde kim varsa duyar duymaz tepki gösteriyor aşı iyi değil senin neyin var ki bla bla bla... tamam anlatıyor ama ne yaparsam yapayım yine aynı tavır. sizin çevrenizde aşı olup da zararını gören kimse var mı? ya da tarihte bunun örnekleri falan? neden insanlar aşıya karşı? benim bildiğim aşı bi mikrobun ya da virüsü her ne ise ilerleyen dönemlerde vücuda girme ihtimaline karşı onun silinden anlayan kodu, bileşimi vücuda vermektir. böyle değil mi? hepatit b aşısı olayım mı?




 
Sağlık alanından biri olarak söylüyorum, aşı karşıtları cahilin bayrak sallayanlarıdır. Düz dünyacılar bile daha akıllı kişilerdir.

Hepatit B direnciniz düşmüş belli ki. Siz en iyisi doktorunuzu dinleyin, gidin mis gibi aşınızı olun. Hepatitler mücadelesi tatsız hastalıklardır. Nereden nasıl kapacağınız da hiç belli olmaz.
  • sydney  (03.03.20 10:35:44) 
Konunun uzmani degilim ama ogluma rota virus asisi yaptirdim doktorun tavsiyesiyle, ilk gunku biraz ates disinda bir etkisi olmadi. Yaptirmayip da atesler icinde 3 gun yogun bakimda yatan cocuk biliyorum. Allah korusun o cocuk toparlayamayabilirdi de.

Kisitli gozlemim bu sekilde.
  • brkylmz  (03.03.20 10:39:18) 
hepatit b aşısı zararlı mıymış? 3 defa oldum. yetmemiş. geçen hafta 1 tane daha oldum. 2 tane daha olacağım. demek ki ölmüşüm ben :)

aşıyı ol dedilerse ol gitsin.
  • sutlu nescafe  (03.03.20 10:56:56) 
Sen milleti takma aşını ol hocam. Hepatit b'sinden tut gardasil'ine aşıları vuruldum, hiç de sorun yaşamadım. Hatta aşı vurulduktan çok sonra annemin 20 küsur yıllık hepatit c'li olduğunu öğrendik, doktor "sen b'ye aşılıymışsın, seni biraz buna karşı da korumuştur o" dedi. Aşı hastalanmaktan iyidir.

O aşı karşıtları götü yiyosa, tetonoz ve kuduz aşısına da benzer yorumları yapsınlar.
  • lcha  (03.03.20 11:26:39 ~ 11:27:14) 
asi karsitlarinin cocuklari ya da kendileri hasta olmuyorsa bunu asi olanlara borclular. bir kac anekdot dinleyip kendini bilim insanlarindan akilli tutarlar, bir makale acip gostersen, anlamadigi icin onlari da pazarlamaci ilan ederler. duz dunyacilar daha iyidir en azindan kimseye zarari yoktur ama bu insanlarin cocuklarindan cocuklarinizi uzak tutmanizda fayda var.


  • bir varmis bir yokmus  (03.03.20 11:30:10) 
Ben azılı bir tanesiyle karşılaştım. Kendisi şeriatçı ve cihatçıydı. Bu sebeple gidip Çeçenistan’dan kendine eş aldı. Aşıların insanlarda İsrail sempatisine yol açtığını falan düşünüyordu. Genlerimizi bozup IQ’muzu da düşürüyormuş. O sebeple çocuğuna hiçbir aşı yaptırmayacağını söylüyordu. Allah çocuğunun yardımcısı olsun.


  • le jeune turc  (03.03.20 11:32:36) 
oncelikle doktor yada konunun uzmani degilim, sadece kendi arastimalarima gore vardigim kendi bakis acimi paylasiyorum.

soylendigi gibi asilarin ciddi yan etkileri olduguna inaniyorlar. mesela cocuk felci asisinin cocuklari otistik yaptigini falan dusunuyorlar. bir de turkiye'de bunun ustune asilar yurtdisindan geldigi icin komplo teorileri ekleniyor. iste turkiye'ye gelen asilarin icine turkleri kisirlastirmak ve geri zekali yapmak icin ozel kimyasallar konuyormus vs.

butun ilaclar gibi asilarin da yan etkisi olabilir. sonucta vucuduna yabanci bir seyler sokuyorsun. bazi kisilerde digerlerine gore farkli tepli de verebilir ama genel olarka asilara karsi olmak bence mantiksiz. kuduz bir hayvan tarafindan isirilmis birisinin asi olmamasi intihardan farksiz. yada africa gibi sitmanin yaygin oldugu bolgelere sitma asisi olmadan gitmenin mantikli bir tarafi yok. etkin asilama sayesinde cocuk felci yada cicek hastaligi gibi hastaliklar tamamen yok edilebiliniyor.

obur taraftan gercekten cok bir anlami olmayan ve sadece ilac/asi sektorunun pazarlamasi olan asilar da var. bunun en buyuk ornegi grip asisi. grip virusu cok hizli mutasyona ugrayabilen bir virus ve her yil farkli bir versiyona evriliyor. sene basinda oldugun grip asisi seni eski grip viruslerine karsi koruyabilir ama o yil ki yeni mutasyona ugramis viruse karsi adam akilli bir koruyuculugu bulunmuyor. ayrica tam aksine vucudun grip virusu ile gercek manada mucadele etmesini engelledigi icin bagisiklik sisteminin guclenmesine engel bile oluyor olabilir. ben hayatimda hic grip asisi olmadim, son 15 yilda da toplasan maksimum 5-10 gun hasta olmusumdur, onlari da ayakta oksuruk ve burun akintisi seviyesinde geciriyorum. ama etrafimda her yil grip asisi olup, her yil yine grip olan kisiler dolu.

hepatitB cok yaygin ve cok olumcul bir hastalik olmasa da hafif bir hastalik da degil. iki kere yapilan hepatit B asisi cok uzun yillar bagisiklik sagliyor. eger endiseniz varsa oncesinde alerjik reaksiyonlar icin test yaptirim sonrasinda asiyi olabilirsiniz
  • crucio  (03.03.20 12:14:39) 
benim bizzat karşı olan birinden duyduğum içinde domuz kaynaklı maddeler olduğu yüzünden karşı olduğu.


  • xvyz  (03.03.20 12:29:11) 
aşı demek bilim demektir.. dinci tayfa sevmez öyle bilimsel şeyleri..


  • strobist  (03.03.20 12:49:39) 
Şu ana kadar karşılaştığım en mantıklı olanı aşılarda formaldehit kullanılmasıdır.


  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (03.03.20 14:31:30) 
...bilimden


  • Fayfa  (03.03.20 18:47:21) 
Çok yakın akrabalarımda var aşı karşıtı anneler. Çocukları adına çok üzgünüm. Birkaç facebook yazısı ya da doktor açıklamasına dayanarak tüm bunların İsrail, Batı tarafından neslimizi bozmak için yaptırıldığını iddia ediyorlar. Yan etkilerinden korkuyorlar. Bilimsel verileri sunduğunda bunların da batı kaynaklı yayınlar olduğunu, ilaç sektörü tarafından yazdırıldığını, aşının çocuğa gereksiz bir yükleme olduğunu, içinde domuz bilmem nesi olduğunu falan söylüyorlar. Susuyorum. Bilgi sahibi olmadığım konuda bilgi sahibi uzmanın görüşlerine önem veriririm ben. Size de doktor tavsiye etmiş. Yaptırın, tadınız kaçmasın.


  • dediysem dedim  (03.03.20 23:58:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.