[]

Baski Balatanin bitik olduğunu nasıl anliyorduk?

El frenini cekip yuksek viteste kalkmaya zorlamali bir sey vardi, tam olarak nasildi o? Bunu yapıp nolunca bitik diyorduk?




 
Mantık şu :baskı balatası bitmemişse kalkışta motoru zorladığında motor stop eder. Diyelim el frenini çektin, 2.viteste falan kalkmaya çalışıyorsun, debriyajı bırakırken araba gitmiyor ama stop da etmiyor ise baskı balatası boşa dönüyor, kavramıyor demektir. "diye düşünüyorum


  • AWD  (02.03.20 23:36:23) 
Tecruben yoksa deneme. Debriyaj bitikse sıcakken kaçıracaktır. O zaman el frrni çekili kalkış yapmayı denediğinde stop etmeden zorlamaya başlar. Soğuk debriyaj ilk aşamada kaçırmayabilir. Arka tekeri sürükler. Debriyaj bittiğini kullanırken anlarsın zaten. Debriyaj çok kullanılıp ısındığında kaçırır. Yokuş falan çıkmakta zorlanır. Motor bağırır ama tekerlek devri, motor devrine uymaz. El frenli denemek pratiktir ama sıcak soğuk farkını hesaplaman gerek.


  • rezilrusfaadam  (02.03.20 23:36:25) 
Çok koku yapar, debriyaj pedalı sert olur, yukarıda kavrar vs bunlar bitik olduğunu gösterir. Yüksek viteste kaldırmaya çalış stop ederse sağlamdır. Eski arabamdan biliyorum.


  • heidi'nin dedesi  (02.03.20 23:44:22) 
Debriyaj sertleşir araba normal kalkışta titrer sarsıntılı kalkar. Debriyaj geç bırakılmak zorunda kalınır stop etmesin diye.


  • Topalordek  (02.03.20 23:55:10) 
Denedim, araba stop etmiyor, kalkmaya zorluyor. Bunu denerken koku da geldi.

Ama normal kalkista titreme falan yok, normal kalkıyor. Normalde koku da yok.
  • stavro  (03.03.20 00:16:27) 
sifir balatayi da zorlarsan koku gelir. sifir balata ile de eger debriyaji iyi ayarlarsan stop ettirmeden ve gaz vermeden kalkarsin.

vitese taktin, dip gaz yapacaksin. arac eger hiz kazanmadan deviri artiyorsa yani bosa devirleniyorsa balata kaciriyordur. arac yerinde sayar. balata tamamen bitikse araci yurutmekte zorlanirsin. zaten duz vitese aliskin oln biri balata bittiginde hemen hisseder anlamasi zor bir olay degil.
  • cooperr  (03.03.20 00:34:27) 
Denerken balatayı bitirip yakma sonra!

Yokuşta normal kalk ve git, araçta bir problem yoksa baskı balatada problem yoktur.

Arkadan çekişli araçlarda bu el freni testini yaparsan tırtlar, sağ ayakla hem fren hem gazı kontrol ederek denenir arkadan çekişli araçlarda.

Zaten gerek de yok, araç yokuşta rahatça kalkıp gidiyorsa, kaçırmıyorsa sıkıntı yoktur. Bir sıkıntı olsa anlarsın, merak etme.
  • John Bloor  (03.03.20 09:31:17) 
@cooperr
Abi bana sorarsan balatanin biitik olduguna dair bir belirti yok arabada zaten, kullanirken bir sikinti gormedigim icin bu olayi denedim. Araci kaldirmakta bir sikinti yasamiyorum. Dik yokus da dahil, kalkiyor araba. Patinajla bile kalkiyor hizli bir sekilde kaldirmak istersen. Bunda bi sikinti yok o zaman bosuna kafami karistirdilar:)

  • stavro  (04.03.20 13:37:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.