[]

dizel motorlu aracım gaz almamaya başladı ?

dün trafikteyken bir anda motor ışığı yaktı ve gaz almamaya başladı. 40 km hızı geçemedim.

devir de yükselmiyordu. aracı biraz dinlendirince kendine gelir gibi oldu zar zor eve ulaşabildim.

araç giulietta. sebebi ne olabilir ?

 
kötü yakıt nedeni ile oksijen veya gaz sensörü problemi olabilir. genelde sensör arızası olunca hız kesici var gibi belli bir hızı geçmez.

diğer ihtimal turbo veya onunla ilgili bir baglanti hortumu problemi olabilir. genelde aradaki hortumlardan biri eskiyince deliniyor ve hava kacagi olunca turbo sıkıntı yaratıyor.turbo'nun kendisi gitti ise o epeyce sıkıntlı ama diğerleri pek maliyetli degil.

gecmis olsun.
  • helenart  (02.03.20 16:04:21) 
  • bobinhoo  (02.03.20 16:25:47) 
Motor ışığı yanınca araç kendisini korumaya alıyor, gidiyor ama örneğin 3000 devirde kesiciye giriyor, daha fazla gaz yemiyor.

Sebebi bilgisayara bağlayıp hata koduna bakmadan bulması zor. Benim tahminim de kötü yakıt veya sensör arızası olurdu.

Dpf olduğunu zannetmem, dpf hatasında genelde ayrı bir arıza ışığı yanar, motor ışığı yanmaz.
  • kimlanbu  (02.03.20 16:59:52) 
Araç yeterli havayı alamamış da olabilir. Geçen yıl bana da olmuştu. Ama bende motor ışığı değil, sarı renkli içinde ünlem olan bir dişli ışığı yanmıştı (Fiesta Dizel). TEM'deydim. Söylediğin gibi araç 2 bin devri geçmiyordu. Hemen sağa çekip motoru durdurdum. Tekrar çalıştırdığımda kendine geldi.

Sanırım sebebi çok uzun süre yüksek devirde kullanmamdı. Osmangazi köprüsünden Pendik ayrımına kadar 140-150 km/sa hızla geldim. En son bu ışık yanmadan önce önümdeki araçla çok fazla bi mesafem yoktu. Muhtemelen araç temiz hava alamadığı için motoru korumaya aldı. Ya da çok zorladığım için artık bilemiyorum. Hararet göstergesi 90'daydı gerçi.
  • himmet dayi  (02.03.20 17:10:27) 
benzeri başımıza gelmişti, turbonun içindeki pervanelerden biri kırıktı. sıfır fiyatının dörtte birine revize ettirmiştik.


  • kahoan  (02.03.20 17:13:34) 
Akışmetrenin soketini çek normale döner. Dönmezse de zaten muhtemelen sensör vs arızası, çok maliyetli dertler değil. Hava filtresinin motoro giriş yakınında boruya bağlı soket görürsün. Çek gitsin. Multijetlwrin genel sorunu. Hep soket çıkık gezeriz. Bir şey de olmaz.


  • rezilrusfaadam  (02.03.20 17:55:54) 
Bir sürü sebebi var.
turbo olabilir, turbo hortumları olabilir, valf'ler olabilir, mazot filtresi olabilir egsoz manifoldu olabilir.

  • komando kani var bende  (02.03.20 18:02:50 ~ 18:06:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.