[]

Çok acı pul biber tavsiyesi

Antalya’da yaşıyorum ancak bulamadım bir türlü. Markalı ürünlerin en acı olanını aldım onlar da acı gelmedi.

Antalya’dan alabileceğim ya da başka bir şehirden kargo yapan tabsiye edebileceğiniz bir yer var mı? Güvenilir olması önemli 2-3 ay önce gaziantep’ten ünlü bir yerden aldım ama bildiğin elimi boyuyor gıda boyası olmasından şüphelendim, elimi yıkamak zorunda kalıyorum her seferinde.


 
Boya vermesi normal değil mi zaten? Ele meyvenin rengi geçmesi normal zaten.

Vişne falan yerken de ellermiz kırmızı mor olur yani :)
  • coca cola  (02.03.20 15:20:43) 
@coca cola kurutulmuş bir meyvenin aşırı bir boya vermesi pek normal gelmedi, belli ki kurutulmuş portakal, kiraz vs. görmedin hiç. :)


  • jedijedi  (02.03.20 15:25:48) 
pazara gidip en acı kırmızı biberden alıyorsun, onu balkona koyup min. 1 hafta kurmasını bekliyorsun. blenderla çekerek kendi pul biberini oluşturuyorsun. ben en son ne zaman pul biber satın aldım hatırlamıyorum bile.


  • cioz  (02.03.20 15:30:12) 
@jedi Oaaaaa o zaman bizim ki de feyk :)
Halbuki çok güvenilir yerden alıyorduk. Anneme sordum; kendisi kuruttuğunda pek boya bulaşmadığını söyledi.
Edit: Antalya’da güzel kurumazmış, nemden dolayı. Annem dedi.
  • coca cola  (02.03.20 15:34:07 ~ 15:38:58) 
Arkadaşlar feyk falan değil bitki yağı koyuyorlar içine az biraz bozulmasın diye. O renk bırakıyor.

Sırf bunu demek için geldim marka falan bilmiyorum tik atmasanız da olur
  • sydney  (02.03.20 15:38:13) 
pazardan en acı kırmızı sivri biber alıp, kurutup çekmek +1

bu mevsimde biber balkonda kurumaz. yaz güneşi lazım ona.

güneşsiz kurutmak için fırın tepsisine koyuyorsun, 60 derece sıcaklık ve fanlı ayarda 6 saat kadar çalıştırıyorsun, kuruyor.

sonra blender'da çekerken de mutlaka maske tak, ağzına yüzüne bir şey sar. blender'ın kapağını açtıktan sonra o biberin ince tozları polisten biber gazı yemişe dönderiyor adamı.
  • kibritsuyu  (02.03.20 15:45:34 ~ 16:12:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.