[]

burun tıkanıklığı

yaklaşık 4-5 aydır hasta olmasam da sık sık burun tıkanıklığı yaşıyorum. açık olduğunda da tam açık olmuyor gibi sağ tarafım. böyle nefes aldığımda tıslayarak alıyorum gibi.

ara ara horladığımı da söyledi eşim geceleri, eskiden böyle bi sorunum yoktu. sabah kalktığımda da burnum tıkalı olduğu için ağzım kurumuş şekilde kalkıyorum ve gün içinde de çoğu günler baş ağrısı çekiyorum.

kısaca hayat kalitemi düşürüyor bu olay.

daha önce burunda et yokken sonradan oluşabilir mi? google'layınca alerjik bişey olabileceği ile ilgili şeyler de okudum. evde kedimiz var, bu yüzden olabilir mi?

bunun için kbb doktoruna mı gitmem gerekiyor? doktora gidene kadar ben şunu yaptım benimkini çözdü diyen varsa, alternatif yöntemleri de dinlemek isterim.

 
spor yapıyor musunuz? koşu ve ağırlık çalışmak benim tıkanmalarıma çok iyi geliyor.


  • diffarentiationation  (02.03.20 11:46:39) 
tuzlu su çek
işe yaramazsa kbbye git

  • bir soru sorcam  (02.03.20 11:52:17) 
Yaşın ilerlemesiyle varsa geniz eti daha fazla sorun çıkarmaya devam eder. Allerjik de olabilir. İliadin, otrivin gibi sprey ilaçlar kullanmak veya tuzlu su çekmek o anlık çözüm olabilirse de uzun vadede sorunu arttırır. Bir KBB uzmanına görünmenizde fayda vardır. Geçmiş olsun.


  • Mirket  (02.03.20 12:01:04) 
@diffarentiationation pek yapamıyorum malesef.


  • contavolta  (02.03.20 12:01:58) 
Kemik eğriliği falan olmasın. Bende var. Sağ burnum genelde tıkalı mesela.


  • elitoangelito  (02.03.20 12:02:35) 
Yatak odasını detaylı temizle, toz sebep oluyor.


  • piotr  (02.03.20 14:58:11) 
Kesinlikle çözüm değil, bağımlılık yapar. Ama iradeli olurum diyorsan. yatmadan önce bir burna otrivine.

ama gündüz kullanma. ben sadece gece sıkıyorum. gündüz sıkmadan idare ediyorum. yoksa geri dönüşü olmayan bir felakete neden olur.
  • fezagezgini  (02.03.20 16:11:00) 
açılın ben geldim.
artık benim standart yaşam şeklim bu.

daha önce alerji olmasa da artık olabilir. bu mevsime göre değişebilir, evinizdeki mobilya ya da tozdan kaynaklı olabilir, tükettğiniz yiyeceklerle ilgili olabilir ve evet kedi ile de ilgili olabilir. kısaca çok fazla sebebi olabilir ve sebebini bulmak zor olabilir.

devlet hastanelerinde 6 - 7 farklı damla kullanarak bunlara alerjin olup olmadığını kontrol edebiliyorlar. ev toz ve akarları, yaygın görülen ağaç polenleri vs oluyor bunlar. bunlardan biri çıkarsa kolay. ne olduğunu bilirsin. çıkmazsa biraz daha uğraştırır.

özel hastanelerde kitler daha geniş gama sahip olabiliyor ancak fiyatı benzeri oranda yüksek oluyor. kbb'ye danışabilirsiniz bunun için.

gece yatarken kalorifer peteğini kapatın, odadaki nemi azaltarak burnu kurutuyor ve işinizi zorlaştırıyor. ayrıca toz vs ciddi bir etkiye sahip olduğu için maske tarzında bir şey kullanabilirsiniz.

ben yanımda izotonik deniz suyu spreyi taşıyorum. (örnek, www.hepsiburada.com geçen sene aldığımda 18 liraydı bu arada) burnu nemli tutmak iyi geliyor.

ayrıca sinüs temizleyici kullanıyorum sabahları. o da tüm sinüs yolunu falan temizliyor. sinüsleri açıyor (bkz: sinus rinse kit)

rinoclenil'i kullanıyordum önceden. kortizonlu olmadığı için içim daha rahattı. bitince illiadin aldım. ara ara onu kullanıyorum (otrivine gibi kortizonlu, bu yüzden çok sık kullanmıyorum).

bunun yanında doğal olduğunu iddia eden otrinatura ve türevleri var. bunlar da hep izotonik deniz sulu. yani burun içi mukoza dengesini sağlıyor. sizin daha önce bu şikayetlere sahip olmayıp da şimdilerde sahip olmanız işyerinde veya evde klima ve radyatörün ortamı kurutması ile ilgili olabilir.

otrivine (iliadin de öyle) burnu kurutuyor. içeride ne var ne yok yok ediyor. o yüzden sahte ferahlık hissediyorsun ama kullanmak beni huzursuz ediyor. çünkü (sanırım) burnun temel işlevlerinden biri olan filtreleme mekanızmasının işlevini azaltıyor.

gece yatarken (hatta ben bazen gündüz de kullanıyorum) uyku bandı kullanabilirsin. burun kanatlarını genişleterek daha iyi nefes almayı sağlıyor.
  • biseysorcaktim  (02.03.20 17:14:34 ~ 17:14:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.