[]

mavi ışık kesici gözlük camı

bu gözlük camları internetten baktığım kadarıyla genellikle sarıya dönük oluyor. ben bundan 3 sene önce yine mavi ışığı kestiği iddiasıyla bi gözlük almıştım ancak bunun camları bildiğiniz dümdüz seffaf gözlük camı. bilgisayar başında da takmadığım zaman rahatsız oluyorum aslında.

sorum şu; bu mavi ışığı kesen gözlükler illa sarı mı olmak zorunda, bilgisi olan varmı?


 
Evet. Aynı şey dijital ekranlarda da geçerli. Görüntüler RGB denilen yöntemle red-green-blue renklerinin farklı oranlarda yanmasıyla oluşur. Şimdi siz bir ekranda veya bir fotoğrafta, rgb arasından blue'yu kısarsanız görüntü veya fotoğraf sararmaya başlayacaktır çünkü geriye kalan kırmızı ve yeşil bütünlüğü, sarımsı bir renk oluşturacaktır. Kırmızı ile yeşili birleştirirseniz sarı rengi elde edersiniz.

Bu yöntem de bir nevi gözümüzü taklit ederek geliştirildiği için, siz ışık göze girmeden mavi olanları filtrelerseniz teknik olarak sarımsı bir görüş elde edersiniz. Ama bu öyle aşırı bir sarımsılığa sebep olmuyor ki. Ben de kullanıyorum ama beni rahatsız etmedi yani. Çok zor fark edilecek bir oranda bence ama tabi kişiden kişiye değişebilir saygı duymak lazım. Çözümü yok ama dediğim gibi.

Edit: Soruyu yanlış anlamisim sabahlayip duyuruya girince böyle oluyor :)

Gozluk camının kendisi sarı olmak zorunda değil tabii ki, onun kaplama renklerini de seçebiliyorsunuz. Benimki seffaf-mavi arasi bir şeydi.
  • ananiyimioguz  (02.03.20 04:54:55 ~ 07:19:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.