[]

Kuzey ve Güney yarim küre mevsimler

Ters biliyorsunuz. Birinde kışken digerinde yaz. Tam ekvator cizgisinde olan ulkeler var. 1 metre bu tarafi kuzey 1 metre o tarafi guney yarim kure. Bunlarda mevsimler nasil geciyor?

1 metre arayla birinde boran, kar, firtina varken bir adim saga atinca 38 derece gunes, şort, deniz ve gunes gozlugu mu oluyor?


 
full yaz oluyor.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (01.03.20 23:08:06) 
öyle olması pek mantıklı mı sence ? yağışlı ve ılık geçiyor ekvator iklimi.


  • fezagezgini  (01.03.20 23:08:42) 
  • archmage mahmut  (01.03.20 23:10:16) 
hep ılık oluyor.


  • candide  (01.03.20 23:18:11) 
hayır, mevsim geçişleri o kadar keskin olmuyor. ekvator çizgisinin 10 derece kuzeyi ile 10 derece güneyi arasında kalan bölge yıl boyunca aynı iklime sahip. bol yağış ve ortalama 25 derece.


  • ya ben lan neyse  (01.03.20 23:21:18) 
niye kimse gömmemiş bu arkadaşı, çok basit bir coğrafya bilgisi değil mi bu?
kardeş kusura bakma duyurunun naifleri denk gelmiş sana.
ekvatoral iklimi bilmeden internet kullanmayı öğrenip buraya kadar gelmen büyük başarı. bi de yazar olmuşsun yani, alaylının tanımısın resmen helal.
  • Bruce  (02.03.20 00:58:56) 
ya arkadaş hiç mi coğrafya okumadın öğrencilik hayatında?
en basit coğrafya bilgisi bu, ekvatoral iklim olur ekvator bölgesinde. 0 ve 10. enlemler arasında bu iklim hakimdir.

  • teritori  (02.03.20 10:00:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.