(7)
Kuzey ve Güney yarim küre mevsimler
gulbatur birinci sahbatur sondan geliyor
Ters biliyorsunuz. Birinde kışken digerinde yaz. Tam ekvator cizgisinde olan ulkeler var. 1 metre bu tarafi kuzey 1 metre o tarafi guney yarim kure. Bunlarda mevsimler nasil geciyor? 1 metre arayla birinde boran, kar, firtina varken bir adim saga atinca 38 derece gunes, şort, deniz ve gunes gozlugu
Ters biliyorsunuz. Birinde kışken digerinde yaz. Tam ekvator cizgisinde olan ulkeler var. 1 metre bu tarafi kuzey 1 metre o tarafi guney yarim kure. Bunlarda mevsimler nasil geciyor?
1 metre arayla birinde boran, kar, firtina varken bir adim saga atinca 38 derece gunes, şort, deniz ve gunes gozlugu mu oluyor?
0
gulbatur birinci sahbatur sondan geliyor (
01.03.20)
hayley williams ile evlenecek genc
(
01.03.20)
öyle olması pek mantıklı mı sence ? yağışlı ve ılık geçiyor ekvator iklimi.
0
archmage mahmut
(
01.03.20)
hayır, mevsim geçişleri o kadar keskin olmuyor. ekvator çizgisinin 10 derece kuzeyi ile 10 derece güneyi arasında kalan bölge yıl boyunca aynı iklime sahip. bol yağış ve ortalama 25 derece.
0
ya ben lan neyse
(
01.03.20)
niye kimse gömmemiş bu arkadaşı, çok basit bir coğrafya bilgisi değil mi bu?
kardeş kusura bakma duyurunun naifleri denk gelmiş sana.
ekvatoral iklimi bilmeden internet kullanmayı öğrenip buraya kadar gelmen büyük başarı. bi de yazar olmuşsun yani, alaylının tanımısın resmen helal.
0
ya arkadaş hiç mi coğrafya okumadın öğrencilik hayatında?
en basit coğrafya bilgisi bu, ekvatoral iklim olur ekvator bölgesinde. 0 ve 10. enlemler arasında bu iklim hakimdir.
0