[]

Kesintisiz Güç Kaynağı (UPS) Marka-Model Tavsiyesi

Selamlar.

Yaşadığım bölgede sık sık kısa süreli elektrik kesintisi yaşadığım için kesintisiz güç kaynağı almaya karar verdim.

Beklentilerim:

- Sessiz çalışması
- Elektrik kesilince bilgisayarımı düzgün şekilde kapatmam için yeterli süreyi tanıması (Elektrik kesilince 1 saat daha kullanayım gibi bir derdim yok.)
- Bir de bazı güç kaynakları devreye girince cayır cayır ötüyor ve kapatana kadar susmuyormuş. Bebekli evde yaşadığım için bu uyarı sesini pasif hale getirebilmeliyim.

750 watt güç kaynağına sahip kuvvetli sayılabilecek bilgisayarım, monitörüm ve modem bağlı olacak.

Araştırmalarım ve arkadaş tavsiyesi sonucu Schneider APC 1400VA en güzel seçenek olarak duruyor ama fiyatı 1250-1300 TL bandında ve açıkçası biraz pahalı geldi.

1500VA güce sahip ve daha makul fiyata sahip markalar arasında HepsiBurada sitesinden bulduklarım:

PowerUP , Power Boost , S-Link , Vertiv , Powerful

Bu markalardan hangisi daha kalitelidir? 1500VA gereksiz fazla bir kapasite mi? Atıyorum 950VA'lık bir model alsam 5-10 dakika beni idare eder mi? Bu konuda birçok forum sayfası ve kaynak var fakat ya güncellik kaybolmuş ya da bu markalarla ilgili yeterli bilgi bulamadım.

Şimdiden teşekkürler.

 
marka olarak fazla bilmiyorum. ancak s-link koşarak uzaklaşılası...

model olarak online ups'ler her zaman pahalıdır. ekstra koruyucudur. parasına değer. voltajı tamamen regüle eder.

750 w için iki katı va değerlerine bakmanız doğru.
  • tuzumkuru  (01.03.20 22:59:49) 
yakın zamanda ups araştırması yapmış birisi olarak,

ilk olarak kaç dakika dayanır olayını bilgisayarının çektiği güç üzerinden hesaplarsın. monitör ve modemin de çektiği gücü bulup, ona göre hesapla.

ikinci olarak, yazdığın markalar çok kötü. hiç tavsiye etmiyorum. akü kalitesi çok önemli. yoka bir sene sonra çöp olur.

ben de apc öneriyorum. olmadı makelsan ve inform'a bak. ek bilgi olarak apc'de bulunan powerchute yazılımı üzerinden uyarı sesi kapatılabilir.
  • delidir yakalayin  (02.03.20 00:18:59) 
750w güç kaynağı var da, anlık ne kadar çekiyor ki? render yaparak gece açık mı bırakıyorsun, oyun mu oynuyorsun? Ki öyle bile olsa 1000va'lık ups benim işimi görüyor.

Bende 700w FSP 80+ güç kaynaklı PC var, i7 8700k ve gtx1080 ile video kurgusu yapıyorum. Zamanında baya araştırdım sonunda az fiyata olanların hep aynı olduğuna karar verip bi Türk markası aldım geçtim. (Powerful 1000va)

2 yıla yaklaşıyor, piller hala iyi. Ben ayda 1 tam boşaltıp dolduruyorum ama. Onu unutursan her pil ölür.

Marka iyi kötü gibi bir fikre sahip değilim ama çinden aldıkları yongaları çinden aldıkları bataryalarla birleştiriyorlardır sanırım, çoğu böyledir yani. APC falan çok iyi markalar tabii özellik istiyorsan veya paran yetiyorsa onlara bakabilirsin. Bu d aişini yapıyor ama.

Yukarıda saydığım sistem + 27" Asus Ips monitörü 45dk falan idare ediyor. Renderda hiç bırakmadım elektrik kesildiğinde kapattım. Onda da 10-15dk götürür ama sanırım.

***Elektrik kesilince ötüyor, sen düğmesine basarsan kritik seviyeye kadar tekrar ötmüyor. Ama basman lazım, gidip o düğmeye basmazsan yıkar ortalığı.

Normalde sessiz ama bataryayı kullanmaya başlayınca (sen fişi çekince/elektrik gidince) cızzzzzz diye elektrik sesi çıkarıyor. Sessiz diyemem ama kullandığım her ups böyleydi. Daha sessizi var mı bilmiyorum.

Sen bilgisayarın yanındaysan bence 1000va düzgün bi marka işini görür.

Online olanlar ve RJ45'di sanırım, usb bağlantısı olanlar bilgisayarı kendisi otomatik kapatabiliyor. Ne zaman elektrik gitti geldi kaydını tutuyor falan o tür şeyler lazımsa online olmasa bile usb ile bağlanabilen bir şey bakman lazım.

benimki şu, yıllar önce 475'e almıştım hala ucuzmuş (mecidiyeköyde ofislerine gidip almıştım)
www.hepsiburada.com
  • nhk ni youkosu  (02.03.20 00:22:13 ~ 00:24:01) 
@tuzumkuru , @konetsu , @delidir yakalayin , @nhk ni youkosu

Hepinize cevaplarınız için çok teşekkür ederim gerçekten çok yardımcı oldunuz. vertiv 1500va modelinde karar kıldım gibi gözüküyor. Var olun.
  • mr rosebud  (02.03.20 01:01:05) 
Ben fsp fp1500 modelini kullanıyorum. Daha doğrusu kullanamıyorum. Ömürlük filan değil. 1 sene oldu alalı şu an bitik durumda. Bağlı olan sadece 1 tane imac bilgisayar var. Son birkaç aydır elektrik gidince hemen ötmeye ve akabinde güç kapanmaya başladı. Ayrıca hayvan gibi de fan sesi var. Tavsiye etmiyorum.


  • battal gemalmaz  (02.03.20 13:18:23) 
@battal gemalmaz, fsp'nin pili eminim benim "Powerful"dan iyidir, fakat 1 yıl sürekli fişe takılı ve boşalmadan kullanıldıysa öyle olmuş olabilir.

unutmayın, ayda 1 (veya isterseniz 2) kez elektrikler gitmese de hiçbir şey olmasa da boşaltıp tekrar doldurun.

ayrıca bu cihazların bataryaları değiştirilebiliyor genelde.
  • nhk ni youkosu  (02.03.20 16:12:54) 
@nhk ni youkosu
Cyberparkta calisiyorum, elektrik kesintileriyle unlu bir teknoloji gelistirme bolgesi. Hic gitmese ayda en az 4-5 kere gidip geliyor elektrik. Full bosaltip bekletip oyle sarj ettigim de oldu ara ara.
Ofisteki bazi cihazlarda var bu sorun, bazilari da daha ucuz modeller olmasina ragmen gorevini yapiyor. Bize kotu bir urun denk geldi sanirim. Su an bos duruyor, garantiye gondermeyi dusunuyorum.
  • battal gemalmaz  (02.03.20 16:34:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.