[]

koronova virusu yayılmışken viyana gezisi

Haftaya pazar günü, Viyana'ya gideceğim. Biraz tırsıyorum açıkçası. Neye dikkat etmem lazım? Ne yapabilirim gittiğimde?




 
ne olur ne olmaz maske ve dezenfektan bulundurmak lazım. özellikle havalimanları için. onun dışında fazla risk olduğunu zannetmiyorum.

maske minimum ffp2 / n95 olmalı ama ffp3 / n99 öneririm. tek kullanımlık maskeler aşırı pahalıya satılıyor bu ara. 3M 6038 filtre ve yarım yüz maskesi satın aldım ben şahsım için. o da p3 sonuçta. bu filtreler daha uzun süre dayanır. 1 maskeye 50 tl vermekten iyidir.

ytd.
  • tuzumkuru  (01.03.20 21:47:41) 
  • unalub  (01.03.20 21:48:51) 
gezmek için gidiyorsan gitmemelisin. büyük ihtimalle müzeler dahil kalabalık olacak her yeri kapatacaklardır. bide 1 hafta içinde avusturyada virüs görünürse uçuşların iptal edilme olasılığını da düşün.

iş için gidiyorsan n95 ya da ffp3 maske al bi kaç tane. burun tarafı hava geçirmeyen olsun. sakalın varsa kes. 80 derece kolonya ya da el dezenfektanı bulundur. ellerinden başlayıp dirseklerine kadar yıkamaya özen göster. virus bloker pastiller oluyor. her dışarı çıktığında bi tane almalısın.
(bkz: cistus antivirus pastil ) arada burnunu sümkür, gargara yap. multivitamin ve beta glukan alarak immun sistemini güçlendirebilirsin (bi doktora danış yinede).
  • false pretension  (01.03.20 21:55:22 ~ 21:57:58) 
@false teşekkürler çok güzel öneriler


  • fempusay  (01.03.20 22:20:51) 
yanlış öneriler var yazmak zorundayım.

80 derece kononya işe yaramaz. önemli olan alköün deride min. 30 saniye durması. dezenfektanlar bunu sağlayacak katkı maddeleri içeriyor. kolonya içermez. 30 sn. durmayan alkol virüs kesinlikle öldüremez.

n95, ffp2 ye denk gelir. n99 ffp3'e. dsö n95 / ffp2 yeterli diyor. şahsımca değil. karar sizin.

pastil dhjkasjhdbhjsadbajhsbdsa ahahahah

burun tarafı hava geçirmeyen ve sakal kesmek +1
  • tuzumkuru  (01.03.20 22:53:30 ~ 22:54:04) 
Viyana’dayim, burada bir sey yok.
Felaket senaryosu yazmaya da gerek yok. Elinizi surekli yikayin, belki metroda otobuste tutunurken peceteyle filan tutunun (titizseniz)
Onun disinda burada her sey normal.
  • kuehles blondes  (02.03.20 01:04:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.