[]

Avrupadaki duyurucular

Selam,

Salgin sebebiyle diken ustundeyim. Sirket henuz bir onlem almadi, en azindan almanyadaki ofisleri icin. Ise gidip geliyorum, arada bir evden calissam da. Bu hafta tamamen evden mi calissam diye dusunuyorum ancak esim gidip geliyor sonucta. Vitamin ve saglikli beslenmeyle bagisiklik sistemimizi guclu tutmaya calisiyoruz ancak kis basindan beri bogaz agrim hic tamamen gecemedi, bu nedenle ekstra korkuyorum.

Neyse size sorum, nasil onlemler aldiniz, yasadiginiz yerlerde durumlar nasil?

Tesekkurler.

 
ülke çapında kampanya başladı. catch it, bin it, kill it diye.

paranoyaya gerek yok diye düşünüyorum. işe gidip geliyorum. hatta hafta içi 4-5 farklı ofise gidip geliyorum. bir sıkıntı yok.
  • ozdek  (01.03.20 20:18:26 ~ 20:18:39) 
bugün mutfak lavabosuna koyduğum sıvı sabun bitmişti, yenisini almak için gratis gibi bir markete gittim. nasıl bir panikse sabun kalmamış ya, girişe de "dezenfektanlarımız tükendi, şu markanın bu ürününün de dezenfekte edici olduğunu hatırlatırız" yazmışlar.

neyse sabunu buldum da, sonradan da düşünmeden edemedim bu insanlar şimdiye kadar ne yapıyormuş.
  • ron dennis  (01.03.20 20:22:49) 
  • unalub  (01.03.20 21:52:39) 
Onlem yok daha. Bir bakanlikta calisiyorum, yasal bir duzenleme yapilmadi Almanya´da.

Gunde on tane trene, otobuse biniyorum, hem de kronik hastaligi olan biri olarak. Duzenleme gelse de calismasam diye bekliyorum.
  • buf-e kür  (02.03.20 00:16:36) 
çalıştığım yerde son dönemlerde kore, çin veya italya’da bulunmuş kişilerin işe gelmesini yasakladılar, 2 hafta eve gönderiyorlar ordan çalışın diye.

genel olarak el sıkışmayın diye telkinde bulundular.

bir de 1000 kişiden kalabalık etkinlikleri (maç, konser vs.) iptal ettiler.

ama dışarıda her şey normal, virüsle alakalı gözle görülen bir değişiklik yok. yer isviçre.
  • ben de  (02.03.20 00:29:25) 
El sikma kulturu olan bir firmada calisiyorum. Oyle ki,
40 kisilik toplantida bile herkes herkesle el sikisir veya en azindan yarisiyla. Abartmiyorum.

Yavas yavas etrafa “ellerinizi yikayin, el sikismak sirket kulturumuz ama bu aralar pek el sikismayin” yazilari asmaya basladilar.
Her tuvalette dezenfektan var (hep vardi) ama simdi insanlarin kullandigini goruyorum. 11 ulkede faaliyet gosteriyoruz, italya’daki sirketimizin calisanlariyla mart ortasi toplanti planlanmisti ama skype’a gecirmeyi dusunuyorlar.
Sirkette daha cok “cok abartiliyor” havasi hakim ama italya’daki durum biraz endise ettiriyor.

Marketlerde her sey yerli yerinde, bir sikinti gormedim. Ama yarin kendi kullanimim icin desenfektan alacagim yine de.
Ha bir de cin’e is seyahatleri yasaklandi, tatilde oralardan donenler 2 hafta evden calisacaklar, oyle gelecekler. Italya icin bir sey var mi bilmiyorum su anda.
  • kuehles blondes  (02.03.20 00:46:45) 
Limanına haftada iki cruise gemisi yanaşan, en büyük geçim kaynağı turizm olan Madeira Adası’ndan selamlar. Burada değişen hiçbir şey yok.
Ellerimi biraz daha sık sabunlamaya başladım. Vücut direncimi artırmak için limon sarımsak bal vs babaanne tariflerini tüketiyorum. Sıcak havalarda virüs etkili olmuyor diyorlar, bilemiyorum. Bekliyoruz bakalım.

  • hepbiarayisicinde  (02.03.20 04:33:13) 
Hollanda’da dunyanin her yerinden insanin ofisimize geldigi bir sirkette calisiyorum. Kapiya duyuru astilar, su listedeki ulkelerde son 30 gundur bulunduysaniz bildirmekle yukumlusunuz ve iceri alinmayacaksiniz diyor.
Sirket seyahatlerinde de onumuzdeki 3 ay icin yeni seyahat planlamayin dediler. Biz ana ofis oldugumuz icin cok gitmiyoruz ama gelen cok, varolan seyahatleri de video konferans’a cevirmeye calisiyoruz herkesi dusunerekten.
Tum mutfaklara tuvaletlere pürel gibi seyler koyuldu.

Sahsi olarak da tuzlu suyla gargara ve burun temizligi, bol el yikama harici bir sey yapmiyorum.
Nisan ayinda Istanbul’a gidecektim tatil icin, onu muhtemelen iptal ederim.
  • mocha  (02.03.20 13:50:08) 
Burada henüz 3-5 kişiye teşhis konuldu. Son teşhis konulan kişinin kullandığı bütün metro ağını dezenfekte ettiler.

Şirkette herhangi bir duyuru yok ama Berlin ve Madrid ofislerinden buraya gelip gidenlerin sayısını azaltacaklar.

Ben el temizliği konusunda pimpirikli olduğumdan başka bir şey yapmadım henüz.

Beni asıl endişelendiren 1-2 hafta içinde Türkiye'ye gidecek olmam.
  • bruce mclaren  (02.03.20 15:07:26) 
Almanya'da NRW'de Almanlar marketleri bosaltmaya basladi.Buyuk marketlerde belli urunler bulunmuyor.Turkler her zamanki gibi dur bakalim ne olacak kafasinda.Yakin gelecekte Turkiye ile ucuslarin durdurulabilecegi konusunda endiselerim var.


  • turkuaz  (02.03.20 15:39:38) 
bizim de 14unde turkiyeye gitme planimiz var 1 haftaligina, gitmesek mi diye dusunuyoruz su asamada.

bugun sirketten mail geldi yine, daha once italya, iran ve cin'e/den olan seyahatleri iptal etmislerdi. bugun mart ayi boyunca butun seyahatleri iptal edip, endiseniz varsa evden calisin diye mail attilar.

hayirlisi.
  • the end of time  (02.03.20 18:51:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.