[]

Karşıyaka’da işporta

Ticarete atılmak istiyorum. Elimde 80 adet 20 liraya satmayı düşündüğüm bir kırtasiye malzemesi mevcut. Ticareti öğrenmek istiyorum. Dün Alsancak’taki bir ikinci el ve hediyelik eşya fuarında çok az satabildim. Alanlar hep gençlerdi. Gençlerin çok olduğu yer de çarşı. Burada Zabıta mallarıma hemen çöker mi? Saat kaçta çıkmalıyım? Pazarların dışında kurmak mantıklı mı? Pazarcılar veya zabıtalar yönünden güvenli mi? Evde boş boş oturmaktansa ticaret öğrenmek istiyorum.




 
ticaret bence böyle ögrenilmez.

direkt ticaret yapan birinden ögrenmeniz lazim. dogrusu yanlisi ile siz tartip kendi sisteminizi olusturacaksiniz.

80 ürünle ticaret ögrenmek zor bence.
  • duygusuzromantik  (01.03.20 19:30:45) 
Eğer ürünleriniz üniversite gençliğine yönelik ise üniversite civarında tezgah açın. lise ortaokul diye gider. Pazartesi tezgah açın hafta başı harçlık olan gün, cumaya nazaran daha fazla paraları olur. Çıraklık ya usta yanında yada böyle bodoslama atlanılarak yapılır. Zabıtaya karşı önlem olarak bütün malınızı tezgaha yığmayın mutlaka zulanız olsun satıldıkça peyderpey tezgaha getirin ki baskında hepsi uçmasın. Suya girmeden yüzme öğrenilmez , dalın. Hayırlı işler bu arada :)


  • synax  (01.03.20 20:21:08) 
zebramo gibi online 2.el satış yerlerinede koy.


  • kararsızataletfilozofu  (01.03.20 21:27:39) 
@synax çok teşekkür ederim hocam.

Zabıta yakalayınca nasıl bir işlem uyguluyor? Sicile işleniyor mu, para cezası ağır mı başına gelmiş olan var mı?
  • le jeune turc  (02.03.20 12:49:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.