[]

AÖF İkinci Üniversite Kayıt Yenileme hakkında bazı sorular

Selam. 2017 yılında 2. üniversite kaydı yaptırmıştım, kayıt yaptırdıktan sonra sadece 1 kez sınavlara girdim (kayıt tarihinden sonraki ilk sınavlar) sonraki sınavlara girmediğim için derslerden kalmış olmam lazım. Birkaç gündür telefonuma kayıt yenileme ile alakalı mesajlar giriyor, anadolu üniversitesi kayıt yenileme sayfasına girdiğimde beni ders seçimine yönlendirdi en fazla 45 kredi notu olacak şekilde fakat dersler 2. yarıyıl derslerinden başlıyor, kaldığım dersleri göremedim, yeterli sayıda ders seçtiğimde ise sonuç ekranında ödeme detaylarıyla alakalı bilgilendirme sayfası çıkıyor.

sorularım:

1. hem eski kaldığım dersler hem de yeni seçtiğim derslerin hepsinden aynı tarihlerde mi sınava gireceğim?

2. kayıt yeniledikten sonra eski iett öğrenci kartıma öğrenci olduğum bilgisi otomatik olarak tanımlanıp indirimli olarak kullanabilecek miyim? yoksa site üzerinden veya iett merkezlerinden birine giderek işlem mi yapmam lazım?

3. öğrenci haklarından ne zamana kadar faydalanabilirim? eskiden 2 sene üst üste kalınınca haklar kayboluyor gibi bir durum vardı, bu halen geçerli mi?

cevaplayacak olanlara şimdiden teşekkür ederim.

 
1-muhtemelen kayıttan hemen sonra, birinci dönem sınavlarına girdiniz. şimdi kayıt yaptırırsanız ikinci dönemden devam edeceksiniz, o yüzden ders seçtiriyor. birinci dönemin derslerini de seneye birinci dönem alttan alırsınız. her dönemin dersleri, o dönemde alınıyor. misal, seneye de geçemezseniz, üçüncü sınıfın birinci döneminde tekrar o sınavlara girebilirsiniz.

2-indirimli toplu taşımadan yararlanmak için güncel kart lazım. yeni kart alırsınız muhtemelen. ama o kartı almak için evrak falan gerekmiyor, kart veren herhangi bir iett bürosu şak çıkarıyor.

3-bilgim olmadığını fark ettim. ama eskiden, dediğiniz gibi, "öğrenimin normal süresinin iki katını aşmamak" kaydı vardı. 4 yıllık üniversite ise 8 yılı geçirmemek gibi. lakin, bu arada kayıt yaptırmadığınız için, ilk üç yılınız geçmiş olmuyor. bir dönem harcı yatırmışsınız sanırım, bir dönem okumuş sanılıyorsunuz.
  • lovemyself  (01.03.20 16:23:32) 
cevaplar için teşekkürler. bir yandan kendim de internetten araştırıyordum. şikayetvar'da konu hakkına birçok şikayet var "kaydımı yenilediğim halde indirimli kart çıkartamıyorum" şeklinde, azami süreyi geçen kişiler sanırım. bunun dışında otomatik para yükleme cihazlarında da 5 tl karşılığında güncelleme yapılabiliyormuş okuduğum kadarıyla. azami süre de 2 yıllık bölümler için 4 sene, 4 yıllık bölümler için 7 sene olduğu bilgisini buldum.


  • sorularcevaplar  (01.03.20 16:45:58) 
@ =)

süre ayın 6'sına kadar uzatılmış. şu sayfada bayağı bir açıklama var ama bahar dönemindeki yenilemeden sonra kart kullanılabilir mi ben de emin olamadım:

www.istanbulkart.istanbul
  • sorularcevaplar  (01.03.20 17:22:58) 
Kullanılır indirimli kart ama AÖF yeneileme bitmedi mi


  • busewitch94  (01.03.20 17:24:57) 
@busewitch94

mesaj geldi süre ayın 6'sına kadar uzatılmış
  • sorularcevaplar  (01.03.20 17:31:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.