[]

Uykum yokken nasıl uyurum?

Merhabalar,

Bipolarite örüntüsüne sahibim, dolayısıyla mevsim geçişleri beni çok etkiliyor. Geceleri uyuyamıyorum, uyuyamadığımda da ertesi gün kötü geçiyor. Ruh hastalıklarında uyku çok önemli biliyorsunuz. 10.00-05.00 uyku aralığını biyolojik saatime eklemek istiyorum.

Gece yatağa yattığımda uykum yokken uyuyamıyorum, nasıl uykumun gelmesini sağlarım erkenden?

Not: Bu aralar doktora gidemem maalesef maddi sebeplerden oturu. Ilaclarimdaki degisikliklerden degil uyku problemi bu arada, yine de mevsimsel oldugu icin ilacla mudahale edebilir tabii.

 
Doktorunuzla görüşün ona göre ilaçlarınızda değişiklik veya ekleme yapacaktır.


  • mor.inek  (01.03.20 14:09:44) 
Telefonu eline al.
Yatakta youtubetan bi sey ac?

Ben cogu aksam boyle uyuyorum
  • Flipsflops  (01.03.20 18:43:03) 
Meditasyon da faydalı gelebilir. Uyku aşırı olmasa bile yoga nidra gibi birtakım teknikler vücut hareketsizken farkındalığa yönlendirdiği için oldukça etkili oluyor. Uygulamalar işinizi görür


  • amugochi  (01.03.20 19:25:32) 
nefes egzersizleri sağlıklı ve ücretsiz bir yöntem. ağızdan derin ve yavaş nefesler alabilirsiniz düzenli olarak. internette bulabilirsiniz çeşitli kaynaklar.

bir de çok bilinen bir yöntem var. burnunuzdan 4 saniye uzunluğunda bir nefes alıyorsunuz. bu nefesi 7 saniye içinizde tutuyorsunuz. son adımda da bu nefesi yavaş yavaş 8 saniyede veriyorsunuz. bunu 5 kere falan tekrar edin içinizden sayarak.

meditopia diye bir app de önerebilirim bunlar kesmez ise.
  • givemesomesubstance  (02.03.20 11:06:38 ~ 11:07:20) 
yaza doğru geç uyumak normal, günler uzuyor
fiziksel olarak yorulcaksın, erken kalkacaksın
hafta 7 gün geç uyuyorsan sorun olur, 2-3 seferden bir şey olmaz
atağa doğru gidiyorsa doktorun ilaç önermesi lazım
  • bir soru sorcam  (02.03.20 11:18:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.