[]

Dronelar uçak savardan etkilenmiyor mu

Bizim dronelar 9-10km gibi uçuyor sanırım. bunlara karşı pickup arkası uçak savar silahlar tehlike yaratmıyor mu?




 
Etkili menzil önemli bir örnek :
www.millisavunma.com

  • Erva  (29.02.20 21:20:22) 
9 10 km mesafeye ulaşabilecek senin dediğin gibi ağır makineli tarzında uçak savar sistemi pek yok.

hava savunma sistemleri üçe ayrılıyor, alçak , orta ve yüksek irtifa, bunlar da radarla birlikte kullanılan füze sistemleri. tabi bazı omuzdan atılan sistemler de var.

bizim envanterde en çok olan uçaksavar browning 50 cal. bunları tank ve zırhlı muharebe araçları üzerinde bolca bulabilirsin. günümüzde sadece iniş kalkış yapan veya alçak irtifadan uçan helikopter veya kara hedefleri için kullanılıyor. ben askerdeyken browning için hava menzili 900 metre, kara menzili 1500 metre demişlerdi. zaten üretim tarihine baktığında çok eski olduğunu görürsün. 1918 yılında tasarlanmış ve 1921 de üretime başlanmış. sorun çıkarmıyor ve işe yarıyor diye hala kullanılıyor ve sanırım üretiliyor. bu doçkalar falan da öyle. doçka 1938 üretimi

bunun çok daha büyük versiyonu olan uçak savar topları(oerlikon, taret vb), flak topları gibi sistemleri var ama dediğim gibi 9 10 km oldukça yüksek bir menzil. zaten flak topları tek kullanılmaz alana belirli bir mesafe ile döşer hepsini birden ateşlersin.

ayrıca ihaları vurmak isteseler bu şekilde uğraşmazlar, uçak veya füze ile vururlar.

amerikanın phalanx sistemi var

www.youtube.com
  • hem şişko hem deli  (29.02.20 21:38:05 ~ 21:53:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.