[]

Rusya bize saldırarak neyi amaçladı? Neyi elde etti?

Bu işten kârı ne? Sınır komşusu olduğu ülkeyi karşısına almayı göze alacak kadar gözünü karartan gizli ajandasında ne var?




 
Bizim göze alınmayacak neyimiz var ?


  • fezagezgini  (29.02.20 17:36:16) 
Kimsenin gözünü kararttığı falan yok. Suriye'de Türk ordusunun başına gelen her kötü şey Erdoğan yüzünden oluyor.

Olay Ruslar'ın ve yabancı kaynakların bahsettiği, havuz medyasının gizlediği şu şekilde gelişti: Türk askeri giriş izni olmayan bir bölgeye gizlice Erdoğan'ın emri veya onayıyla girmeye kalktı. (Yanlarında Öso militanlarıyla birlikte)

Bunu tespit eden Rus uçakları tamamen legal ve haklı olarak, bir daha böyle bir işe kalkıştıklarında başlarına ne geleceğini göstermek amacıyla bombaladı.

Rusya orada resmi devletin adına hareket ediyor, yaptıkları usüle aykırı değil. Erdoğan'ın yaptığı usüle aykırı. Ülkede hukuk tanımayarak, herkese yaptığı kabadayılığı yurtdışında da yapabileceğini zannetti ama 36 insanımıza maloldu ne yazıkki.
  • fobfilm  (29.02.20 17:46:01 ~ 17:47:47) 
1- İntikam
2- sarayın inkarını ortaya çıkarmak
mobile.twitter.com
3- suriyedeki petrol yataklarını türkiyenin işgal etmesini istememesi
tr.sputniknews.com
  • neysene  (29.02.20 17:47:22) 
Rusya, Suriye'nin resmi hükumeti adına orada +1

Asıl soru: Türkiye'nin 'Rejim Güçleri' diye adlandırdığı Suriye resmi ordusunu ve Esad'ı yok etmekteki kârı ne?

Gözü dönmüş insanlar yüzünden olan bizim insanımıza oluyor. Bir de utanmadan gülüyorlar.
  • himmet dayi  (29.02.20 17:57:24) 
@himmet 1) Eğer Erdoğan'ın başından beri desteklediği muhalifler iktidarı ele geçirirse Putin şuan Esad'dan ne elde ediyorsa Erdoğan da onu elde eder ama kazanma ihtimali 0. Ama kaybedeceği kesin olan bu savaşı sürdürecek, sürdürdükçe insanlarımız ölmeye devam edecek.

2) Erdoğan'ın iç politakada söyleyebileceği hiçbir şey kalmadığı için dışarda suni savaşlara ihtiyacı var ki kitlesini bir arada tutmaya devam edebilsin, gündem sürekli onun istediği çerçevede şekillensin. Böylece işsizlik, ekonomik kriz ve diğer tüm sorunlar konuşulmasın.
  • fobfilm  (29.02.20 18:03:21) 
@fobfilm Erdoğan'ın kârı ne diye sormadım. Türkiye Erdoğan ve onun partisinden ibaret değil. Halkın ne çıkarı var? Ben bunu sorguluyorum. Erdoğan'ın ne elde ettiği umrumda değil.


  • himmet dayi  (29.02.20 18:12:20) 
Bu yazıdan halkın hiçbir çıkarı olmadığı sonucunu çıkarman gerekmiyor mu? :)

Not: Bu arada Türkiye şuan Erdoğan'dan ibaret ne yazıkki. Tek adam rejimleri böyledir.
  • fobfilm  (29.02.20 18:14:08 ~ 18:15:04) 
Erdoğanın neden suriyede olduğunu müslümanları korumak, sınır hattını temizlemeye bağlamak ağır gerizekalılıktır.

Mitin yakaladığı 1 tır dolusu belki daha fazla silahı babasının hayrına göndermedi. Karşılığında oğlunun gemicikleriyle petrol ticareti yaptı. Hala dilinde suriyedeki petrol bölgeleri (kamışlı vs.) olması bu sebepten.
Libyaya da gaz işi için girdi. Türkiyeye nah verir o madenleri. Bir petrol bir gaz uğruna ölen insanlar. Yazık... Kendine bile hayrı olmayacak bir maden için. Kendi oğlu ölsün diye gidip akpye oy atan şehit ailelerine ne demeli bilemedim.
  • neysene  (29.02.20 18:15:30) 
Bu çıkarımı benim soruma bakarak da anlayabilirdin. Ben o soruyu cevap almak için sormadım. Alt metnini yazayım madem: Bizim bir kârımız yok ki rusyanın kârını sorgulayalım. Biz sebepsiz oradayız. Ama Rusya müttefikini, onun talebiyle korumak için orada.


  • himmet dayi  (29.02.20 18:18:59) 
@himmet pardon yanlış anlamışım.
@neysene "Kendi oğlu ölsün diye gidip akpye oy atan şehit ailelerine ne demeli bilemedim."
Alan razı, veren razı demekten başka söylenecek bir şey yok.
  • fobfilm  (29.02.20 18:20:20) 
Bir de öso'cuların (veya bizim askerler değildir inşallah ama Türkçe konuşuyorlardı), Rus hava araçlarını stinger (sanırım) ile vurdukları görüntüler dolaştı epeyce. O noktada tepki göstermiş olabilirler. (Tabii temelde de belli ki yol ayrımına gelnmiş politka düzeyinde).


  • firez  (29.02.20 22:52:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.