[]

şiddet görmüş kedi hakkında

daha öncede aynı oğlumuzun ürkekliği hakkında bir duyuru açmıştım. bugün ilk sahibi olan hanımefendi kedimizi dolaşmaya geldi. ben de durumu anlattım neredeyse 3 ayı geçtiğini ama halen kedinin çok korkak ve tedirgin olduğunu söyledim. sahiplendirirken benden önce 1 ay öğrenci evinde kaldığını ve orada yüksek ihtimalle şiddet görmüş olabileceğini söyledi. sahiplendirme yaparken vazgeçirim diye bana söylememiş ki söylese bile gene sahiplenirdim

sorun o da değil eve ve bana alıştı kedicik, inanılmaz sakin bir kedi daha tırnak cıkarıp tırmalama veya oyun icin bile olsa ısırmaya çalıştığını görmedim. ama yanıma hiç gelmiyor, severken gırlamıyor ve genelde saklanıyor. son zamanlarda durup dururken yatağıma ve yastığıma işemeye başladığı için artık odaya da almıyorum. şu an tam 7 aylık, martın 15 inde de kısırlaştıracağım. zamanla geçer mi bu travma durumu?


 
Öncelikle kediciğe geçmiş olsun, yazık minnacık hayatında neler yaşamış. Ama sadece travmayla ilgisi olduğunu düşünmüyorum, 1.5 aylıkken bakıldığı kafeden aldığım kedim de aynı tarif ettiğiniz gibi sevdirir oynarken incitmez ama kucağa da gelmezdi. Sonra ne olduysa oldu görüşmediğim bir arkadaşım gelince pat diye onun kucağına çıktı o gün bugündür kucağa da geliyor. Ama 1 sene sonra anca oldu. Üstüne varmayın çok, sonuçta onların da karakteri var. Her seferinde mırmır yavşak kediler olamıyorlar :) kısırlaştırdıktan sonra çiş problemi düzelir.


  • amugochi  (28.02.20 23:51:14) 
şiddet travmalı kedilerde bu tarz işeme problemleri olabiliyor ama mart ayı geldiği için de olabilir. kısırlaşmadan sonra geçer umarım. onun dışında tıbbi bir problemi de olabilir. www.kedimag.com


  • 9kuyruklukedi  (28.02.20 23:56:03) 
ben kediyi sokaktan aldım sayılır, (apartmana girip çıkıyordu) nerede ise bir yıl belki daha fazla hayvanı sevemedim, anca mamasını yerken o da anca kafasını sevebiliyordum, sırtına dokununca götüm götüm kenara çekiliyordu, sonra ne olduysa huyu değişti, şimdi beraber yatıyoruz, eve biri gelse hop hemen kucağında; tam bir sevgi pıtırcığı oldu. yani zamanla değişiyorlar, sabır lazım.

işemesi tepki de olabilir, rahatsızlık da olabilir, kumu temiz olmadığı için yapıyor olabilir, birde havalar ısınıyor, iki gün güneş gören kediler çiftleşme moduna giriyorlar, bundan dolayı da olabilir.
  • selam  (29.02.20 00:39:38) 
Teşekkürler cevaplar için. Veterinere gittik bugun üşümüş, işeme olayı da ondan oluyormuş. Kızgınlıktan olsa sadece koku bırakır dedi veteriner. Diğer hususlar için de o da aynılarını söyledi, zaman yani.


  • kaledekiyalnizlik  (29.02.20 11:42:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.