[]

Nitelikli Forum ya da Ekşi Duyuru ya da Quora benzeri Türkçe sosyal mecra

Merhaba,

Artık nitelikli ve güncel, ilginç içeriğe sahip forum ya da sosyal mecra bulmak imkansızlaştı sanki. İngilizce için Quora gibi siteler var ama Türkçe internet tam bir çöl gibi. DonanımHaber’de ilginç bir şey bulamıyorum. Türk Hukuk Sitesi gibi belli bir alana özgülenmiş kimi siteler var ama onlar da sürekli güncellenmediği gibi milletin dava danıştığı yerler halinde. Dolayısıyla ilginç içerikten uzaklar. Bu kadar mı çölleşti Türkçe içerik? Sanki Facebook, Youtube ve Twitter önce büyüdükçe büyüdü, sonra da kendileri dışındaki mecraları öldürdü gibi.

Sorum şu: Bildiğiniz ilginç (bir ilgi alnına özgülenmiş de olabilir) Türkçe sosyal mecralar, forumlar, Ekşi Duyuru ya da Quora benzeri siteler var mı? (Bunun dışında yukarıdaki paragrafta yazdıklarıma dair yorumda bulunacaklara da eyvallah)

 
Twitter'da iyi içerik üreten kullanıcılar hala var, daha seçici olup insan takip edersen iyi bilgiler alınabiliyor.


  • kaset  (29.02.20 00:49:22) 
sonuna kadar katılıyorum. 10-15 sene öncesinin interneti çok daha çeşitli, renkli ve nitelikliydi türkçe içerik açısından. dediğin gibi forum kültürü diye bir şey kalmadı artık. dev şirketler yiyip bitirdi hepsini, her şey birkaç siteden ibaret hale geldi.

onun dışında klasik anlamda web'in demodeleşmesi ve sosyal mecraların gün geçtikçe daha da dışa kapanık bir yapıya bürünmeleri var ki ben bundan ölesiye nefret ediyorum. whatsapp grupları, telegram grupları, discord grupları, sadece mobil uygulama ile çalışan sosyal ağlar gibi şeylerden bahsediyorum. içe dönük, web'den kopuk yapılar hep. instagram uzun süre web'den kullanılamayan sadece mobil uygulama ile kullanılan bir mecra idi mesela onunla başladı bu dışa kapanık yapı trendi sanırım. birçok insan buralarda vakit geçirmeye başladı artık. her şey artık kapalı kapılar ardında dönüyor gibi bir his veriyor.
  • bazen  (29.02.20 02:14:12 ~ 02:16:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.