[]

bilgisayar almak istiyorum

daha önceki duyurularımdan da hatırlarsınız belki, kağnı hızında bir bilgisayarla ömrümü geçirmeye çalışıyorum. bugün bi durdum düşündüm, baktım bu böyle olmayacak bu elimdekini hiç paraya satıp yeni güzel ve HIZLI bir bilgisayar almak istiyorum. en az i5 olsun diyorum, bilmiyorum siz ne diyosunuz. şöyle güzel, şık, çok büyük olmayan orta boyutlarda, çok da ağır olmayan ve çok da pahalı olmayan bir bilgisayar arayışındayım. max 3500 verebilirim o da belki :( 3000e falan var mıdır yoksa rüyamda mı görürüm... çok hakim değilim piyasaya ama dediğim gibi bu özelliklerde bilgisayar gördüyseniz/duyduysanız/biliyorsanız önerirseniz çok mutlu olurum. her türlü öneri ve şikayete açığım, yeter ki şu kağnı hızından bi kurtaralım beni.
şu anki bilgisayarım: asus x542bp amd9 falan filan diyor. intel istiyorum ben nerde intel kullandıysam hızlıydı bilgisayarlar bi alakası var mı bilmiyorum da. önerilerinizi bekliyorum teşekkürler şimdiden.



 
ve bir de i3 almak aptallık mı olur bilale anlatır gibi anlatır mısınız bu işleri bana. ben de hızlı bilgisayar sahibi olmak istiyorum:(


  • pelovann  (28.02.20 18:38:54) 
www.hepsiburada.com

ne tür işlerde kullanacaksın ?
  • fezagezgini  (28.02.20 18:54:19) 
@fezagezgini, dizi film izlicem, fotoğraf atıcam, yine dizi film indiricem internette bi şeyler araştırıcam bu kadar. oyun hiç oynamıyorum. böyle basic işler için işimi görecek basic ama hızlı bir bilgisayar istiyorum


  • pelovann  (28.02.20 19:00:40) 
www.hepsiburada.com şöyle bi bilgisayara denk geldim ama 4000 tl tabii bu, i7'yi 4000e falan bulamam di mi indirimde olmasa


  • pelovann  (28.02.20 19:03:39) 
Eski bilgisayara ssd update i ise yaramaz mı acaba?


  • kisa  (28.02.20 19:11:14) 
@kisa, ya bu işler nasıl oluyor gerçekten eğer öyle bi şey varsa onu yapayım boşu boşuna 4000 tl borca girmeyeyim. şimdi gidip bilgisayarcıya abi benim pc çok yavaş ssd tak şuna mı diyoruz ne yapıyoruz? ben hiç anlamam o yüzden kendim yapamam, sizce bilgisayarcı beni kazıklar mı :( zaten fakirim bi de para kaptırmayalım.

@optimist, çok teşekkür ederim önerdiğiniz bilgisayarları inceliyorum yalnız bikaç 100 lira fazla verip i7 almak mantıklı mı benim yapacağım bu basic işler için?
  • pelovann  (28.02.20 19:36:56) 
@pelovann i7 daha iyi fakat o pcde ram yükseltme yok. dvrom yok. yani ileride ram ve ssd ekleyip yükseltme olmaz benim attığımın fiyatı da yükselmiş zaten 3900e almayın. donanımhabere vs bakın sizin dediğiniz işler için fhd olması 1920x1080, işlemci amd ryzen ya da i5, ssd olsa da olur olmasa da olur ama hddli alırsanız cdrom olsun belki bakarsın ileride ssd eklersin ya da hiç o toplara girmeyim dersen 256gb ssd yeter. indirip arşiv yapacaksin ki yetmez ama neden film indireceksin ki şu devirde :)


  • optimistbakunin  (28.02.20 19:59:16) 
Elinizdeki bilgisayarın işlemcisi çok zayıf sayılmaz, eğer donanım arızası falan yoksa bahsettiğiniz işler için tamamıyle yeterli, bende benzer performansta bir laptop var ve gayet sorunsuz kullanıyorum. Yavaşlamanın nedeni genellikle arka planda çalışan lüzumsuz programlar oluyor. Bütçeniz kısıtlıysa ssd alın ve eğer ram 4gb'tan azsa 4'e tamamlayın. Yeniden windows kurun. Sizi birkaç sene daha götürür. İleride daha ucuz olması için hdd'li makina alır ssd'yi de ona takarsınız.


  • mikro patlama  (28.02.20 23:02:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.