[]

Bu şartlarda yurt dışına göçme şansımız var mı? Bizi kim alır?

Ben: 29 yaşındayım. Gazetecilik lisans ve yüksek lisans mezunuyum. 3 yıl iş tecrübem var ama 2 yılı SGK'da kayıtlı. Medya, iletişim, müşteri/misafir ilişkileri alanlarında tecrübelerim var. İleri seviye İngilizce biliyorum. Maksimum 50 bin lira sermayeye çıkabilirim.

Nişanlım: 29 yaşında. İnşaat mühendisliği lisans mezunu. İşini hiç yapmadı, yalnızca 6 aylık bir stajı var. 10 senedir araba alım-satım, kiralama işleri yapıyor. Sanayide kaporta-boya-mekanik dükkanları var. Araba işlerinden çok iyi anlıyor. İngilizcesi orta seviyede ama çabuk öğrenir. 250 bin lira sermayesi var.

Yok mu hiç şans? :(

 
ikiniz de garsonluk yapmaktan çekinmeyecekseniz, avustralya öğrenci vizesine başvurun.


  • valkin rockefeller  (28.02.20 12:05:32) 
mart ayı itibari ile almanya tekrar işçi alacakmış.

nitelikli eleman arıyorlar ve bazı branşlarda eğitimin ne olduğunu göz ardı ediyorlarmış. bilmem işinize yarar mı, bir bakınız.
  • biseysorcaktim  (28.02.20 12:08:18) 
Dışarı gitmek istediğinize emin misiniz?
Artılarını eksilerini konuştunuz mu?
Göçmek kolay değildir. göçeriz ya diye düşünüp oturum alan iki arkadaşım göçemedi misal. bir yılda ödediği kirayı burada bir ayda vermek ağır geldi bünyesine. ülkesinde krallar gibi yaşıyorken burada sokak hayvanlarının bir üstünde hintlilerin bir altında olmak kendisine baya bir koydu misal.

Sermayesiz olarak green card, sermayeniz olduğu için ankara anlaşması önerebilirim. araba alım satım konusunda bir iş kurabilirsiniz. fakat bütün sermayenizi kaybedebilirsiniz de.

şans sormuşsunuz yani şans var. ama macera olarak bakmayın. zorluklarını düşünerek karar verin.

örneğin 1 ay sonra hayatınızı 2 bavula sığdırıp göçebilir misiniz? çoğu insan bunu yapamıyor.
  • ozdek  (28.02.20 12:11:02) 
önce biraz motivasyonunuzu ve inancınızı arttırıp ilgilenmek gibi duruyor.

sonra da ielts gibi sınavlarla ingilizce seviyenizi kanıtlayıp kanada avusturalya gibi ülkelere başvurmak. ya da irlanda-avusturalyada hem çalışıp hem de dil eğitim almak.
  • redeath  (28.02.20 12:14:13) 
nişanlın ingiltere'de ankara anlaşması'yla araba kiralama şirketi açsın. ama elinizi çabuk tutmalısınız. sene sonuna kadar vaktiniz var. tabi bir de evlenmeniz gerekiyor. bu arada ankara anlaşması'ndan yararlanmak çok da kolay değil, proje sunup iş planı falan çıkarıyorsun. çalışmak lazım.

ya da bu parayla dilediğiniz bir ülkeye eğitim almaya gidin. iş de bulursanız orada kalırsınız.
  • sir gawain  (28.02.20 12:30:46 ~ 12:37:07) 
nişanlına destek ol, evlilik sürecinde ümüğünü sömürme. sermayesini büyütsün. piyasa düzelince inşaat da yapabilir.

senin altına da bi mercedes çeker o zaman. o zaman da nereye tatile gitsem diye düşünürsün yurtdışına.
  • kveldulv  (28.02.20 13:19:41) 
Yurtdışında şu anki işini yapabilse para kazanır. Zengin ülkelerde akü değiştirme, lastik sökme takma tamir etme, silecek yağ su değiştirme bile iyi para kazandırıyor. Ama bu işi orada nasıl açar, nasıl izin alır bilemiyorum. Ankara Antlaşması falan araştırsın biraz.


  • rosencruz  (28.02.20 13:46:30) 
Eşiniz üzerinden Ankara Anlaşması ile araba üzerine başvurabilirsiniz. Yalnız İngiltere'de eşiniz kendi işini yapmak zorunda. Ona göre buradaki piyasayı araştırın ve iş planı yapın. Siz de evlenirseniz tam çalışma izni alacaksınız.


  • kaset  (28.02.20 17:28:12) 
Önemli nokta Ab’ye gelmeniz değil, burada ne yapabileceksiniz, nasıl bir gelecek kurabilirsiniz.? Biz risk alıp kendi işimizi kurabiliriz diyorsanız; Portekiz en kolay seçenek.


  • hepbiarayisicinde  (28.02.20 19:06:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.