[]

Telefon almalı mıyım?

Merhaba arkadaşlar, bu konuda çok laf yiyorum ben mi cimriyim olayı perspektife sokmanızı isteyeceğim.
yeni mezun diş hekimiyim. kasım ayında 4000-aralıkta 4500-ocakta-4500-şubatta 5500 ve bundan sonra fixim 6000(artık artmayacak fix'im) olacak şekilde çalışıyorum. ailemle yaşıyorum. köşede 14000 tl para biriktirdim. tamam neden anlattım bunları;

telefonum iphone se 64 gb ama şarj sıkıntım var. her şarj aleti şarj etmiyor, bazen şarj olmuyor, günde en az 2 kere şarj etmek zorunda kalıyorum. Klinikteki asistanların telefonları bile iyi benimkinden. e yeni almaya çalışsam bilgisayar ve tablet apple olduğu için telefon apple olmalı. almışken eski model de almak istemiyorum, e istediğim model de ip11 128 gb 7800 bandında olduğu için inanılmaz uç geliyor bana. köşede bi 5-6 aylık maaşım olmadan büyük harcamalar yapmak istemiyorum. çevremde laf yiyorum (kötü niyetli değil ama) baya eski telefonum diye ama açıkçası para harcamaya kıyamıyorum.
objektif yorum alabilir miyim?

 
ben teknolojiye harcanan paraya acımıyorum çünkü insanın cidden organı gibi artık bunlar.
1 ay kadar önce casper excalibur aldık mesela sonra üstüne eşimin de bilgisayarı eskidi diye daha uygun bi bilgisayar daha aldık, çünkü ihtiyaç. birimiz excaliburla işini tıkır tıkır yaparken diğerimiz 2012den kalan bilgisayarlarla iş yapmaya çalışıp sinir krizi geçiriyordu.
yani eğer elinizdeki mevcut telefon işinizi görmüyor ve sizi strese sokuyorsa bence acımayın. iyi para kazandığınız bir işiniz de var, ailenizle yaşıyorsunuz, şimdi almazsanız böyle şeyleri sonra hiç alamazsınız. tabii ki kenara para koymak önemli ama ihtiyaçlarınızı da temin edin yani.
  • matilda  (27.02.20 10:40:40 ~ 10:40:57) 
Telefona 10 bin birim para ödemek çok aptalca bence. Gelişmiş ülkelerde 10 bin birimin karşılığı düzgün bir arabadır ama maalesef bizim yarı diktatörlük ülkemizde anca telefon alınabiliyor. Tavsiyem Huawei gibi bir marka almanız. Fiyat performans olarak oldukça başarılı. İlla Iphone diyorsan garantili, çok yıpranmamış, pil ömrü iyi durumda bir 2. el Iphone 8 de olabilir.


  • fobfilm  (27.02.20 10:46:09) 
çevrendekilerin iyi seninkinin eski olması seni rahatsız ediyorsa bu farklı bir durum. eğer gerçekten ihtiyacın varsa al. çevre baskısıyla telefon alıyorsan yarın bindiğin araba eski diye laf ederler. böyle gider. kişiye göre değişir bana göre 5bin üzeri tr şartlarında abartı.


  • mikahakkinen  (27.02.20 10:49:40) 
@fobfilm'in dediği gibi Huawei çok güzel ben mate 20 lite kullanıyorum. Eğer olur da google ile anlaşmazlığı sona ererse bundan sonraki telefonum da Huawei olur ki ben iphone 3gs'ten bu yana iPhone dışında telefon kullanmadım ama telefon tavsiyesi istemediğiniz için alın dedim. Huawei iyi, güzel ama google'la arası bozuk.. Anlaşmazlıktan önce çıkan telefonlar hoşunuza giderse onlardan biri de olabilir.


  • matilda  (27.02.20 10:50:35) 
Hem meslegim geregi, hem de gunluk ihtiyaclarim icin yaklasik 20 yildir Apple marka bilgisayar kullaniyorum. Dizustu de var masaustu de. Fakat telefon anlaminda fiyat/performans bakimindan Apple urunlerini yeterince basarili bulmuyorum.

En son Redmi Note 8 pro aldim 128 gb olanindan. 2150 lira para verdim. Aylik gelirimle yaklasik 2 adet iphone alabilecek olmama ragmen gereksiz buluyorum. Bahsedilen gereksiz "marka prestiji"nden baska bana saglayacagi herhangi bir artisi oldugunu dusunmuyorum.

Velhasil bilgisararda Apple kullaniyorum, telefonum da Apple olmali seklinde yerlestirilmis algidan kurtulmali bir sekilde.
  • msb  (27.02.20 10:58:43) 
hacı abi al xiaomi geç, 10 numara telefonları var. iphone'a para bayılma.


  • xdenizx  (27.02.20 11:26:46) 
2 yıl önce sorsaydın kesin iphone al geç derdim ama şu an absürt fiyatlar gerçekten. 6k yakın maaşım var telefona max 5 veririm o da max yani. milleti boşver. kendini rahat hissedecek kadar para biriktirince en iyisini alırsın zaten.

en iyi alternatif xiaomi şu anda.
  • sanguine mcqaer  (27.02.20 11:33:29) 
telefona kılıfı geçirdikten sonra hepsi aynı görünüyor. bence uygun fiyatlı 2000-3000 arası bir android telefon al. telefona o kadar para verilmez.


  • walter white kilikli  (27.02.20 11:47:29) 
parayı siz kazandığınız için nasıl harcayacağınıza siz karar verirsiniz neticede. bu nedenle apple iphone üzerinden gidecek olursak şunu önerebilirim:

bir çok teknoloji marketi bankalar ile anlaşmalı 3-6 taksite telefon satıyorlar. bu şekilde ödeyerek bütçenizin sarsılmasını engellemiş olursunuz.

ben uzun süre kullandığım için telefonumu dört yılda bir iphone ile değiştiriyorum. eskisinin de bir değeri oluyor değiştirdiğimde dahi.
  • patates  (27.02.20 11:50:31) 
Telefon hâlâ akıyor. 64 gb olması hayat kurtarıyor. Bu sebeple ben bataryasını değiştirip kullanmaya bir süre daha devam edeceğim.


  • le jeune turc  (27.02.20 12:06:02) 
bak dostum. bir telefona o para verilmez. o parayı vermen için maaşının 15bin falan olması gerek. biriktirilmiş parayla ilgisi yok. sen 2 aylık maaşını telefona vermeye razımısın? bende sana benzer durumdaydım. iphone 5s'im vardı. onu sattım 500 tl'ye ve a70 aldım 2.800 cok memnunum. gidipte 10 bin para vermem.


  • sizofren06  (27.02.20 12:14:37) 
sen kendin mi rahatsız oluyorsun başkası rahatsız olduğu için mi değiştirmek istiyorsun önce ona karar ver.

bir telefonu her şarj aletiyle şarj edememek ve pilini günde 2 kere doldurmak seni rahatsız eden durumsa ver servise şarj soketiyle pilini değiştirsinler 500tl gibi bir para tutar sonra rahat rahat kullanırsın.

10k kazanıp hala iphone 5 kullanan insanları tanıyorum. tamamen ihtiyaç ile alakalı adam whatsapp kullanıyor o kadar neden gidip 11 pro max alsın.
  • ayin yazari  (27.02.20 14:31:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.