[]

ekşi sözlükteki bekçi düşmanlığı neden?

neden bekçi düşmanlığı var. adamlar gece yatağımızda rahat uyumamızı, ayrıca evimizi arabamızın güvenliği sağlamak, gece sokakta itin kopuğun olay çıkarmasını engellemek için bulunmuyorlar mı?




 
ne idüğü belirsiz işsiz tipleri toplayıp bekçi diye aldıkları için. ne insanla konuşmasını, ne insana kendini güvende hissetirmesini biliyorlar. mahalle kabadayısı gibi gezip artislik yapıyorlar.

hangisi doğru düzgün kolluk kuvveti eğitimi almış göstersinler. hangi özelliklerinden dolayı bekçi yapılmışlar mesela? akp-mhp gençlik kollarındaki işsiz tipler oldukları için olabilir mi?
  • Bruce  (27.02.20 10:18:00) 
Ne kadar gençlik kolları üyesi varsa torpili büyük olan hiç bir işe yaramaz insanları bekçi ve itfaiyeci yaptılar çünkü. Bedavadan 5k para alıyorlar. Sen ben okuduk, yüksek lisans yaptık. O paraları görünce iyi maaş diyebiliyoruz sadece


  • jackyr  (27.02.20 10:19:04) 
teoride öyle ama pratikte değil o yüzden. o olay çıkaran it kopuk dediğin insanların içinden bile bekçi olanlar var. üstlerine üniforma, ellerine silah, arkalarına devleti aldılar bir de. polisin bile eğitimi, olaylara müdahalede yeterliliği tartışılırken hiç bir eğitim vs. almadan bunları saldılar bir de ortalığa.


  • hadsafhada  (27.02.20 10:20:30) 
Çünkü;
1- Onlar olmadan önce de "istisna yerler hariç" rahat rahat yatıyorduk, çünkü polis vardı.
2- Polis demişken evet böyle bir meslek var. Neden "yeterince eğitim almış" polis değil de çok az eğitim almış "bekçi" ?
3- Ayrıca bu "yetersiz eğitime" rağmen neredeyse polis kadar yetkileri ve maaşları var.
4- Eğitim seviyesinden midir yoksa başka sebepten midir vatandaşla nasıl konuşulacağını bilmeyenler var, bizzat gözümle gördüğüm bir olay var üç bekçi gece bir cafeye oturup gelen garson kızı rahatsız ettiler. Kız ağlayarak patronuna söyledi ve patron kovdu elemanları.

Saydığım sebeplere benzer bir çok sebep var. Bekçi parasına polis alsınlar illa bekçi ise düzgün eğitilsinler.

Ayrıca sadece ekşi de değil bu "düşmanlık" 2 hafta önce arka sokaklar adlı polisiye dizi bile eleştirdi bunları istersen o kısma youtube dan bi bak sorunun tam olarak cevabı bence.
  • infernalcadre  (27.02.20 10:23:35) 
bunlar cok konusuldu, tartisildi duyuruda. keske onlari okusaydiniz.
dua edin, siz bir gun bu vasifsiz ve partizan insanlar tarafindan suclu muamelesi gormeyesiniz...

  • ebabil curnatasi  (27.02.20 10:25:19) 
Ne kadar naifsiniz ^^

İt kopuk bekçi oldu çünkü. Ve artık ellerinde yetki, bellerinde silah var, eğitim vs. hak getire zaten öyle saldılar bunları sokağa.

Beşiktaş'ta sürekli görüyorum, üç dört tanesi bir arada ellerinde sigara ve telefon sallana sallana yürüyorlar. Ben erkek halimle onları görünce güvende hissetmiyorum açıkçası, kadınların ne güzel bizi güvende tutuyorlar dediğini hiç sanmıyorum.
  • chicha  (27.02.20 10:25:42) 
birden çok sebebi var.

-hükümeti yani siyasal islamı ve onun ideolojisini temsil ediyorlar.
-liyakatla değil, akp networkünün içinden seçiliyorlar.
-bütün gün çay sigara içip öğretmenle aynı maaşı kazanıyorlar.
-eğitimsizler, kaba sabalar, profilleri güven vermiyor.

özetle akp sempatizanı değilsen sevilecek yanları yok. ülkede polisin itibarı bile bu kadar düşükken daha da düşük itibarlı bir meslek grubu yarattılar.
  • sir gawain  (27.02.20 10:40:32 ~ 10:46:09) 
asasasasaj devlet ne zaman vatandaşın güvenliğini düşündü acaba ?
trafik kazası yapsam, polis gelmiyor.
evime iki kere hırsız girdi. doğru dürüst ilgilenmediler.
tam polis kamerasının önünde yoldan geçiyordum, birisi beni kırmızı ışıkta geçip ezecekti. polisi aradım uğraştırma bizi diye fırça attı.
zar zor hapse atılan hırsız uğursuza aflar indirimler gelip duruyor.
.....
  • prizmatik  (27.02.20 10:53:57 ~ 10:55:28) 
siz askere gitmediniz herhalde,

askerde onbaşı, çavuş olan niteliksiz bir kişi terör estirir. bunlar bunun bin katı düzeyde güce sahipler.
  • yeahbutso  (27.02.20 11:02:02) 
Aldıkları maaş sebebiyle kıskançlıktan ve görev itibariyle polisleri hatırlattıkları için de sözde muhalif tutumlarından kaynaklanıyor. normalde zamanlarda cadde veya sokaklarda giderken normal zamanlarda hiç işimizin olmadığı/olmayacağı bir mesleğin mensuplarını kafaya takmak ayrı bir sorun. Oysa başımızın sıkıştığı zamanlarda ise ne kadar gerekli olduklarını anlamak çok zor değil.
Corona virüsü için bile bir anda popüler olan ve tedbir amaçlı kullanılan maskelerin ne kadar gerekli olduğu bu kadar bariz iken sosyal hayattaki caydırıcı unsurları da anlamak,tanımak gerek.

  • Erva  (27.02.20 13:40:46) 
evimizin arabamızın güvenliğini mi sağlıyorlarmış? troll soru galiba.
diğer bir seçenek de bu soruyu soran kişinin bir bekçi olması.

  • dadasalon  (27.02.20 14:37:25) 
ekşi'de bir başlık nasıl başlıyorsa genelde öyle devam ediyor. İstediklerini yukarı istediklerini aşağıya taşıyorlar istediklerini yerin dibine sokuyorlar. Devlet bekçiler sayesinde ciddi olarak asayişi sağladı. kılcal damarlara girdi. Polisin yetersiz kaldığı durumlarda ve devriye açısından bekçi çok etkili. Mesela bir mahalelede hırsızlık ihbarı geldiğinde bekçiler polis gelene kadar 2 3 dakika içinde olay mahaline giderek güvenliği sağlıyorlar. Ayrıca gbt sorgulamalarıyla suçlulara fırsat vermiyorlar. Artık suçlular sokaklarda rahat dolaşamıyor çünkü biliyorlar ki bekçi var. Bekçilerimizi haset ederek hakaret edip aklınca küçümsemeye çalışan zibidiler emin olun bekçiliğe giriş için aranan şartları sağlayamazlar. Ayrıca şimdiye kadar karşılaştığım tüm bekçiler eli yüzü düzgün vatanşa gayet nazik seçmece tiplerdi.


  • acebi  (27.02.20 22:03:22 ~ 22:06:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.