[]

iphone XS Max şarj entegresi sorunu

merhaba herkese,
eşimin yurtdışından getirdiği ve sapasağlam kullanmakta olduğu iphone XS Max cep telefonu tüm gece şarjda kaldıktan sonra şarj entegresi yandı.
apple teknik servisi garanti kapsamında olmadığı için almadı.
istanbul dışında götürdüğümüz güvendiğimiz bir kurum bu telefon burada olmaz siz bunu bize verin biz istanbula gönderip şarj entegresini değiştirelim ama 10-12 gün sürer dediler.

biz de acelemiz olduğu için onları dinlemedik ve mahalle arası bir tamirciye bıraktık şarj entegresini değiştirmek için. (daha önce benimkini tamir etmişlerdi o yüzden güvendik)

toplam 5 gün orada kaldıktan sonra bugün aradılar abi olmuyor gelin alın dediler, gittik aldık.

tanıdığımız başka bir tamirciye götürdük ve bize dedi ki, bu telefona çok fazla ısı tutmuşlar ana kartı falan zarar görmüş. biz de müdahale edip deneyebiliriz ama büyük ihtimal tamir olmayacak.

bu da pahalı bir telefon ve çöpe atmak istemiyoruz haliyle...

bu durumda ne yapılabilir? bu konudan anlayan biri varsa bize ne önerirsiniz?

güvenilir bu işi halledebilecek bir kurum biliyor musunuz? güvenilir olan kurum mühendisler açacak telefonu mühendislik bilgisi gerekir demişti.
teşekkürler şimdiden çok

 
Apple yetkili servisten ücret karşılığı tamir hizmeti satın alın. Pahalı olur ama onlar çözebilir.


  • himmet dayi  (27.02.20 09:54:46) 
Şarj entegresi olan U6300 1612a1 7$'lık bir çip. Çevresinde direkt olarak sıcaklıktan etkilenebilecek başka bir çip yok, hepsi metal muhafaza içinde. Gene de sökerken cerrahların yaptığı gibi sadece çipin olduğu kısmı açıkta bırakacak bir ısı kalkanı kullanmak gerekir ki yapılan iş temiz olsun.

Sadece bunu değiştirmek de işe yaramayabilir çünkü yandığında çevresindeki kapasitörlerden de bir veya bir kaçını bozabiliyor. Bu yüzden de tecrübeli birisinin bakması gerekiyor, sadece şarj entegresini değiştirerek çözülse ne güzel olurdu, bga kılıftaki çipleri değiştirmeyi bilen herkes tamirciyim diye ortada gezebilirdi.

Referanssız mahalle arası 3. sınıf bir tamirciye böyle pahalı bir telefonu bırakmak gerçekten büyük cesaretmiş.

Ben daha önce kendilerini kullanmadım ama aşağıdaki adresi bir kontrol etmeni öneririm. Youtube'da oldukça titiz çalıştıkları görünüyor.

www.gsmiletisim.com
  • kimlanbu  (27.02.20 10:50:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.