[]

gecmeyen oksuruk

Merhaba,

Oncelikle doktora gittim/gidiyorum. Sirf merakimdan soruyorum baska basina aynisi gelen var mi diye.

Ocak ayi basinda, bir seyahat ertesi, hasta oldum. 10 gun kadar surdu. Bogaz agrisi, epey vucut agrisi ve hic bitmeyen bir akinti sinuslerden. Klasik kisin sinuzit hikayesi iste. Agustos ayinda septum egriliginden ameliyat olmustum. O zamandan beri ilk hastalik oldu. Hayatimda bu kadar akinti oldugunu hatirlamiyorum daha evvel. Bilmiyorum benzer bir sey tecrube eden var mi. 10 gun sonunda grip haplari, bal mal gecti hastalik. Akinti devam etti ama. Bir de oksuruk bas gosterdi.

Ocak sonunda oksuruk hala gecmeyince doktora gittim corona morona da patlayinca. Doktor cigerimi dinledi, muayene etti. Antibiyotik verdi. Subat basi antibiyotik bitti ama oksuruk gecmedi. Bir de subat basinda bir-iki gun sadece balgamla beraber azicik kan geldi 2-3 sefer toplamda. Ama epey epey az. Burnu sumkururken cok zorlamaktan kaniyor arada. Ondan da olabilir.

Neyse, gecen hafta gene gittim doktora. Bu arada hafif balgam atiyorum oksurdugumde ve cigerlerimde de hafif bir agri oluyor zaman zaman. Cok degil ama ara ara oluyor. Burada anlattiklarimin aynisini anlattim. Bu kez cigerlerimi dinledi gene, kalbi dinledi, bogaza bakti, kandaki oksijene bakti vs. Daha guclu bir antibiyotik verdi. Alerji sprayi falan verdi alerjik diyeyse. Bugun bitiyor ama benim oksuruk hala suruyor.

Kisaca doktor stetoskopla dinleyerek zaturre falan yok dedi. Kalbin de normal dinlerken dedi. Oksijen de kanda 98 cikti. O da normalmis.

Ulan google'a bakinca gecmeyen oksuruk mu, o zaman kesin kanser cikiyor. Yurt disindayim bu arada. Doktor hic x-ray falan onermedi hala. Hala akinti devam ediyor, oksuruk de ondan muhtemelen diye antibiyotik veriyor.

Kisaca boyle sinuzit gibi bir sey olup, oksurugu bu kadar uzun sure gecmeyen var mi? Acaba dedim burun ameliyatindan sonra ilk kez enfeksiyon oldum ondan mi oldu ne is yani. Oksuruk gicik bir oksuruk. Bogazimda bir sey varmis gibi. Bazen atak gibi geliyor, o zaman iman tahtasi dedigimiz yerde hafif bir agri oluyor.

Hemen cat diye bir kana bakalim, x-ray de cekil geliver demiyor doktor. Ben de killanmaya basladim. Aramizdan biri yok abi sen bronsit olmusun, ben de oldum 5 ay oksurdum normal desin de rahatlayayim :)

Tesekkurler.

 
Hahah ben mi yazmisim diye baktim resmen. Bana antibiyotik + sprey roundundan sonra demisti ki “iyi olmazsan gel, ben yine dinlicem seni, gogus hastaliklari uzmanina yollayacagim”
Iyi oldugumu saniyordum su iki gune kadar, gitmedim oyle olunca. Ama oksuruk yine basladi o yuzden aile doktoruma gitmeden direkt uzman doktora gidecegim bu kez.

Ama bana da bronsit var demisti iste ilk.
  • kuehles blondes  (26.02.20 21:20:01) 
Eylülde askerden geldim ve hala öksürüyorum. 2 defa göğüs doktoruna gittim, son gittiğimde film cekildi, kan tahlili ve nefes testi yapıldı. Hiç birşey çıkmadı. Sigara içtiğinden dolayı geçmesi uzun sürebilir dedi öksürüğün. Balgam söktürücü verdi bana. Kullandığından beri öksürüğüm azaldı ancak hala devam ediyor. Gecmezse tomografi çektirmem lazımmış ama geçeceğini umuyorum ben.


  • ciagra  (26.02.20 22:42:20) 
benim de uzun süreli bronşitten sonra kalan öksürüğü astım hastalarının kullandığı inhalerlar geçirmişti..


  • omonia  (26.02.20 23:21:09) 
  • hoot  (26.02.20 23:58:25) 
Anlattiklarin 3 sene once yasadiklarima cook benziyor. 2 ay suren cok siddetli bir grip gecirdim. O donem de yurtdisina gitmek zorunda oldugum icin, mecbur doktorun verdigi ilaclarla idare etmek zorunda kalip duzgun iyilesemedim. Sonra dondugumde baska doktora gittim, oksuruk artik o kadar kotu durumdaydi ki gece tikanarak, boguluyor gibi uyaniyordum. Bayagi da kan geliyordu.

Yeni gittigim doktor tomografi de cekti bir sey goremedi, ama onceki doktorun verdigi ilaclarin sacmalik oldugunu soylemisti (hem oksurugu kesecek ilac vermis, hem de balgam cikartip oksurtsun diye baska bir ilac). Ilk geldiginde cigerlerin epey kotuymus demisti. Onu yapti, bunu etti ama cigerlerde bir sey goremedi. Alerjik astima donusmus olabilir deyip, alerji ilaci ve inhaler verdi. Ayni zamanda asagida linkini verecegim bir sprey var onu verdi.
Onlar bana biraz iyi geldi, ama ozellikle bahar aylarinda tekrar edebilen alerjik bir rahatsizliga donustu bu bende.

Sonra sanirim tekrar doktora gittim, bana tuzlu su ile gargara onerdi. Karbonatli falan bir karisim, sinuzit akintisindan dolayi kanli ve iltihapli balgama neden oluyor olabilir dedi ve bu yontem inanilmaz isime yaradi. Artik en ufak akinti vs hissettigimde bu yontemi veya spreyi kullaniyorum. Yani belki bu yontemleri denerseniz, en azindan bosuna tomografiler radyasyonlar yemek zorunda kalmazsiniz ne bileyim..

www.gittigidiyor.com

Istanbul bronsiti de ilgincmis bakin, tesekkurler hoot.
  • rabbititus  (27.02.20 00:44:01 ~ 00:49:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.