[]

Oxford 5000’e nasıl çalışılır?

Metinlerde denk gelince daha kalıcı oluyor ama böyle de en çok kullanılan sözcükleri direk öğrenmiş olurum. Yanına Türkçe anlamlarını yazıp mı çalışayım?

www.oxfordlearnersdictionaries.com


 
hikâye yazın kelimelerle. mesela ben şimdi oradaki kelimelerle teker teker yapacağım burada sıkılana kadar.

time to abolish this decaying system. would it feel like an abortion, be it so, wouldn’t matter against the absence of freedom which is long absent. well friends, we’ve long absorbed this abstract system which has made it absurd, we’ve lived in an abundance of that absurd. People abused us in so-called academies, it only accelerated our illiteracy. it only accented our ignorance, we seemed to enjoy the acceptance coming from that,

sıkıldım. başka işssizliklere yelken açıyorum, ciao.
  • tebelles  (26.02.20 16:58:34) 
Tureng Kelime defterinde 3000 listesi var, oradan bakıp çalışabilirsiniz. Aynı zamanda Wikipedia, American Scientiat gibi internette sayfaları okuyun, o kelimeleri orada göreceksiniz.


  • kaset  (26.02.20 21:02:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.