[]

Kindle Paperwhite

Merhabalar,

Birkaç hafta içerisinde İngiltere'ye gideceğim, oradan kindle almayı planlıyorum daha ucuz olur diye.

Arkadaşım da Mayıs ayında Amerika'dan gelecek; ona da aldırabilirim.


- Ne sıklıkla yeni modeli çıkıyor? Çok bütçem olduğundan değil ama Mayıs'a kadar yenisi çıkar mı?

- Standart kindle, Paperwhite ve Oasis diye 3 ayrı modeli var ve bunlar da her sene yenileniyor anladığım kadarıyla. Ben Paperwhite'ın son çıkan modelini almayı düşündüm. Fiyat / performans olarak önereceğiniz başka model olur mu?

Teşekkürler şimdiden.

 
Merhaba,

Şurada hangi modelin ne zaman piyasaya çıktığı ile ilgili bilgi var: bit.ly
Önerim paperwhite 4 modeli. Yenisi çıkar mı? Çıkabilir çünkü 8 yılda 4 model çıkmış. En son 2018'de çıkmış. 5 gelebilir. Ama arasında ne kadar fark var? O kadar da yok. Yani 4 alıp bunu kullanabilirsiniz. Bende 3 var. Gayet iyi. Zaten birincil amacı kitap okumak ve bunu çok başarılı yapıyor. Devrimsel bir değişiklik olacağını sanmıyorum.
  • himmet dayi  (26.02.20 11:46:39 ~ 11:46:54) 
cok siklikla cikmiyor. bu sene ben herhangi bir kindle urunu beklemiyorum. kindle voyage bekliyor insanlar ama o da supheli.

her sene yenilenmiyorlar. genelde isimlerinin sonlarina 1 2 gibi rakamlar yerine nesil nesil oluyor bunlar babadan ogula. paperwhite 4. nesil su an. Oasis de 3.

en yeni ve en guzel Oasis 3.nesil tabii ki. ama fiyat performans derseniz paperwhite almak en mantiklisi. yeni bir paperwhite ongormuyorum bu sene (ben kimim? bilirkisi miyim?)
  • tanaka  (26.02.20 11:49:29) 
Paperwhite ve oasis var bende. Oasisi eşime hediye almıştım. Eline bile almadı. Paperwhite ı kullanıyor.
Paperwhite işinizi görecektir. Oasisle çok farkı yok.

Bu arada yeri gelmişken, oasis isteyen olursa yeşillendirsin:)
  • artci sarsinti  (26.02.20 13:18:58) 
@artci sarsinti, oasis'tense paperwhite'ı mı tercih etti yani eşiniz? niye ki? oasis daha gelişmişi değil mi?


  • bfm  (26.02.20 13:20:25) 
Aynen paperwhite ı tercih etti. Önemli olan ağırlıktı onun için. Ağırlık olarak farkları yok, ve paperwhite ı sanki tek elde daha kolay tutuyor otobüste metroda vs.
Oasisin ekranı biraz daha büyük ve su geçirmiyor benim aldığım. Ama bu iki özellik eşim için fark yaratmadı. Su da kullanmıyor zaten, dediğim gibi ekran için de paperwhite ı daha ergonomik buldu.

  • artci sarsinti  (26.02.20 13:29:52) 
@artci sarsinti, çok teşekkür ederim açıklama için.
peki siz ne kadara satmayı düşünüyosunuz şim? :D pek fikrim yok ama merak ettim.

  • bfm  (26.02.20 13:37:42) 
Eheh, ben blackfriday'de 1100tlye almıştım yurtdışından, dokunulmadan duruyor, aynı fiyata vereceğim, tabi alan olursa:)


  • artci sarsinti  (26.02.20 15:45:35) 
@artci sarsinti mesaj atıyorum :D


  • bfm  (26.02.20 17:36:37) 
Bizde hem pw2 hem de pw3 var. İkisi de aynı. Başka model kullanmadım mukayese edemeyeceğim ama pw bu iş için biçilmiş kaftan. Kesinlikle tavsite ederim.


  • battal gemalmaz  (27.02.20 19:55:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.