[]

Android telefonlar neden full ekran olmuyor?

Sadece samsung degil apple disindaki xiaomi huawei falan hepsi ekranin alt kisminda ince de olsa bir siyah bosluk birakiyorlar. Yani 10bin tllik androidde bu siyah serit cok inceykeb 2binlikte daha kalin. Bu konuda bir patent falan mi soz konusu acaba? Tam ekran olarak sadece iphone da goruyorum cunku.




 
o alt kisim soft navigasyon tuslari icin. iphone'un tersine android'de orayi istedigin gibi degistirebiliyorsun. istersen tamamen yok edip gesture hareketleri kullanabilirsin.


  • crucio  (26.02.20 02:21:53) 
Androidde hala tüm açık uygulamaları göster, geri ve menü tuşları var. O alan orası için. Geri tuşu olmadan telefon kullanamıyor bazı insanlar cidden.


  • Tears of Devil  (26.02.20 09:08:09) 
O alanda geri tuşu ve aug menüleri yok. Daracık siyah bir alan var. Ondan bahsediyor @pardus. Bahsettiğiniz tuşlar o siyah alanın üstünde zaten.

prnt.sc

Soruya cevap: patent konusu olabilir.
  • himmet dayi  (26.02.20 10:07:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.