[]

İngilizce çalışmaya nerden başlamak lazım?

Üniversiteyi bitirdim. Amerika'da yüksek lisans yapmak istiyorum. Lise döneminde 2-3 kur ing kursuna gitmiş, advanced öncesi kurstan ayrılmıştım. Ünv hayatım boyunca ingilizce ile uzaktan yakından ilişkim olmadı.

Tablo bu şekildeyken;

TOEFL +90 almak için nereden başlamak lazım? Ankara'da önerdiğiniz kurs var mı? Kurs öncesi hatırlama amaçlı önerebileceğiniz grammar kaynak/video da olabilir.

 
toefl'a formalite icabi gir, hem ne seviyede oldugunu gorurusun ama 90 falan yakalamak icin vakit/para harcama.

senin yapman gereken hoca bulmak. kafana yatan arastirmalari yapan birkac kisi bulduktan sonra onlarla kontaga gecip kafalaman lazim. hocalarin bazi okul kurallarinigip bukme yetkileri var, toefl sikintisini hallederler. amerika'da yuksek yapmak icin super bir ingilizceye gerek yok, tabii ingilizce edebiyat ustune yuksek yapmayacak isen ..
  • cooperr  (25.02.20 21:07:17) 
Yillardir ingilizcemi gelistirmeye calisan biri olarak en verimli dönem gramer vs. calismaktan ziyade ingilizce lisans okumaya basladiktan sonra basladi. O yuzden tavsiyem okuyabildiginiz kadar okuyun, haber siteleri olur makaleler olur, ilgi duydugunuz konular hakkinda yabanci kaybaklardan birseyler. Ben bu zamana kadar hep seviyeme uygun olan stage kitaplari okuyordum ya da gramer kitaplarindan calisiyordum ama maalesef hep yerimde saydim.
Simdi kafama takilan birsey oldugu zaman anca gramer calisiyorum.

  • carmenta  (25.02.20 23:19:46) 
www.thoughtco.com Bu siteyi cok seviyorum mesela, illa ilginizi cekecek birseyler vardir, bulup okumaya baslayabilirsiniz.


  • carmenta  (25.02.20 23:21:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.