[]

Yurtdışına taşınmadan önce yapılması gerekenler

Perşembe günü gidiyorum.

Evi boşalttım, abonelik iptalleri için başvuru yaptım. Kullanmadığım banka hesaplarını mobil banka üzerinden kapattım.

Unuttuğum ne var eğer var ise?

Teşekkürler.

 
Taşınan varsa daha iyi bilir ama ben taşınma hayalini kurarken hep burada birine de vekalet verdiğimi hayal ederim. Meğer benim gelmeme gerek kalmadan işlerimi o hallediyormuş...


  • irene  (25.02.20 18:19:16) 
bazı bankalarda online işlemlere girebilmek için yurtdışına sms gönderimini açmak gerekiyor. kullanacağın banka hesabı varsa durumu teyit etmekte fayda var.


  • hadsafhada  (25.02.20 18:21:19) 
-Vekalet
-Mümkünse e-imza almak. Edevletten ikamet değiştirmek gibi işlemler için, bazen çok hayati olabiliyor.
-Kapattığınız hesaplardan ve aboneliklerden borcu yoktur kağıdı almak. 5 sene sonra geri dönünce borcum olduğunu aklına geldi ttnet'in. Halbuki yoktu ama kağıt almamıştım.
  • evrim halkasi  (25.02.20 18:30:07) 
Türkiye'de banka hesabınız kalacaksa GSM olmadan giriş yapabilecek şekilde ayarlayın. Bazı bankalar yurt dışına SMS göndermiyorlar, onlar için cep telefonu uygulaması üzerinden tek kullanımlık şifre alabilecek düzeni kurun.

Tüm belgelerinizi ve çevirilerini yanınıza alın. Yurt dışında çeviri yaptırmak daha pahalıya gelebiliyor.
  • crown  (25.02.20 18:45:00) 
Kullandığınız ilaçlar varsa onlardan alın, birer tane bulunsun.
Yakı kullanıyosanız yakı alın.

  • megalomaniac  (25.02.20 19:04:37) 
Bence de en onemlilerinden biri ilac. Yurtdisi (?) genis bir kavram ama bircok ulkede turkiyede eczaneden gidip alinabilen ilac baska ulkelerde doktordan recete gerektirebiliyor, o da yazmiyor vs.

Vekaleti bilemiyorum. Tam olarak niye ihtiyac oluyor ki? Benim mal mulk olmadigi icin simdiye kadar aklimin ucundan gecmedi.
  • hot potato  (25.02.20 19:09:07) 
Diplomalarınızın, transkriptlerin onaylı tercümesi veya İngilizce aslı, onaylı örnekleri.
Eğer halihazırda yoksa ve yetişmeyecekse, birine vekalet bırakın o sizin için halledip size postalar.

  • megalomaniac  (25.02.20 19:26:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.