[]

Isvicre'den yegenlerime gonderdigim cukulata icin 15 lira vergi odediler

Sinir oldum. Yegenlerime Isvicre'den kalp seklinde cukulata gonderdim, ufacik sey. Kimseye oyle supriz hediye gondermeyin. 15 lira vergi odetmisler. Bu ne ya? Iki kurusluk seyi bile hediye gonderemiyorsun.




 
hediye olayı kalktı. gümrükten kuş uçsa 15 lira alt limitli vergi kesiyorlar artık. sadece ürüne değil bir çok evrağa dahi vergi kesmeye başlamış sevgili devletimiz.


  • Tears of Devil  (25.02.20 12:58:23) 
En azından yememişler :)
Artık böyle, bir şeyin b*ku çıkarılırsa uzun vadede kendimize zararı olacağını anlayamayan insanlardan ötürü oldu bu, evet tam olarak sebebi aliexpress alışverişcileridir, üzgünüm.

  • atom karincanin torunu  (25.02.20 13:01:31) 
valla yeseler kizmazdim bu kadar. cocugu vardir, cani cekmistir derdim.


  • bir varmis bir yokmus  (25.02.20 13:12:05) 
Maalesef durum bu. Ben bir şey göndermek istediğimde Türkiye'deki websitelerinden gönderiyorum.

Bu arada şu vergi olayı sadece Türkiye'de değil. İsveç'te yaşıyorum ve burada da 2 sene önce falan aynı sistemi getirdiler. AB dışından gelen ürünlere %25 vergi + 7,5 euro hizmet bedeli ödeniyor. Çinden 1 2 dolarlık ürün sipariş etmeyi direkt öldürdü çünkü o hizmet bedeli daha fazla tutuyor artık.
Yalnız hediye olayından emin değilim, hediye olunca vergi olmaması lazım. Tabii çinli firmalar da her ürüne hediye yazıyordu bu olayın da suyunu çıkardılar.
  • senolll  (25.02.20 13:20:33) 
Güzel bir uygulama. Milyarlarca dolarımız yurtdışına çıkıyordu Aynı şekilde alibabada 1 -2 dolara satılan ucuz ''çöplere'' de ek vergi getirildi. Maksat uluslararası antlaşmaların izin verdiği ölçüde cari açığı azaltmak ve yerli üreticiyi korumak. Bu tedbirler 2018 döviz kuru yükselmesinden sonra alındı ve oldukça işe yaradı. Ayrıca 15 TL vergi kimseyi etkilemez. Bir çok ülkede de benzer uygulamalar mevcut.


  • acebi  (25.02.20 21:44:55 ~ 21:47:19) 
@acebi yerli üretici? haha yahu çin'den bir sürü insan mal ithal ediyor da türkiye'de deli paralara satıyor. o 1 2 dolarlık çöp dedikleriniz aslında hayatımızda baya yer tutuyor. 1 dolara aldıkları şeyleri 10 20 30 doların tl karşılığına satıyor insanlar. Ben ne selfie çubukları gördüm ederi 1 dolarlık mala 50 60 lira yazılmış, onca telefon kabı dükkanı açıldı her yere, yine aynı şekilde sizin çöp dediğiniz ucuz telefon kaplarına, ekran filmlerine fahiş fiyatlar çekilerek. Kimileri bunun farkına varmıştı ve 1 dolara kargosu dahil çin'den siparişini veriyordu, buradaki yamyamlara para bayılmaktansa. Ayrıca biz bireysel olarak almasak da esnaf o parayı yine çıkarıyor yurtdışına. Bu denklemlerde yerli üretici hiç yok. Olan son tüketiciye oluyor zaten hep.


  • senolll  (25.02.20 23:21:08 ~ 23:22:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.