[]

Diyetteki misafire ikram?

Haftasonu akşam arkadaşlar gelecek, karı-koca diyettelermiş, hiçbir şey hazırlama zaten yeme saatimiz geçmiş olur filan dediler. Ama böyle de bir garip, sadece çay-kahve mi içeceğiz? Güzel, diyet tarifleriniz var mı? Israr etmek istemiyorum, ben 1-2 çeşit bir şey hazırlayayım, yine yemek istemezlerse biz yeriz artık. Var mı fikri olan? Ne ikram etsek?




 
Bowl yap çayla yerlerse yerler, yemezlerse sen yersin sonra


  • Kahir ekseriyet  (24.02.20 22:33:51) 
diyet yapan birine zorla yemek ikram etmek hem ona saygısızlık hem de kötülük etmiş olmak olmuyor mu? diyetlerine destek olmanız onların iyiliği için bence daha doğru. sigarayı bırakmış birine sigara ikram etmeğe benziyor.


  • n62  (24.02.20 22:35:08) 
niye geliyorlar o zaman?

kuru yemiş. kuru kayısı ceviz falan.
salatalık/havuç cupları yap.
  • rewlack  (24.02.20 22:41:55) 
Arkadaşlar ısrar etmek istemiyorum dedim zaten, tam da anlatamadım sanırım. Hani böyle kuru düz çay içmeyin, şöyle yanarlı dönerli bir çay var onu yap bari, salatalık dilimle koy, gibi bir şey bekliyorum aslında. Yoksa insanlara zorla un kurabiyesi yedirme gibi bir düşüncem yok, değer verdiğimi göstermek amacıyla hazırlık yapmak istiyorum ve bunun alternatif yollarını arıyorum.


  • gmzo  (24.02.20 22:44:28) 
yeme saatimiz geçer dediğine göre if yapıyor olabilirler. Boşuna yiyecek birşey vermeye çalışma bence. Bu durumda maden suyu ikram edebilirsin.


  • sta  (24.02.20 22:48:54) 
Kış çayı hazırlayabilirsiniz (kuşburnu, böğürtlen, minik elma dilimleri, zencefil, tarçın). yanına da fit kurabiye. Yulafi bir rondoda çekip, yarım çay bardağı tahin, yarım çay bardağı pekmez ekleyip bir hamur elde edersiniz. Minik minik kurabiye gibi şekil verin, fırına atın 7-8 dakika pissin. Kalorisi çok asiri yüksek olmaz hem de sağlıklı ve lezzetli.

Kabakları incecik dilimleyip sarımsak tozu, pil biber ve karabiberle karıştırın. Tek tek tepsiye dizip üstlerini yaglayin. Yarım saat bir tarafını, sonra yarım saat de diğer tarafını pişirin. Son on dakika fırının kapağı açık olsun. Bu da fit cips. Yanına yoğurtlu ya da avokadolu dip sos yaparsınız. Yine ince salatalık dilimleri ve havuç ile bir tabak yaparsiniz. Limonlu soda ile servis edebilirsiniz. Bir de kuru yemiş tabağı hazirlarsaniz tamamdır.

Bunlar kalorisi gerçekten yüksek olmayan ve sağlıklı yiyecekler ama saatli diyet yapıyorlarsa o kısmı bilemiyorum.
  • fraise  (24.02.20 22:52:53 ~ 22:53:29) 
yukarıdaki arkadaşlara az katılsam da düşünceli olmanız güzel. yani kurabiye, poğaça vermeyceksiniz sonuçta.

şu tarz şeyler var, ben kalle olanı denemiştim arkadaşım yaptığında
www.youtube.com

genel olarak ben sebze sevmediğimden yemiyorum ama fena değildi tadı. 2 yemek kaşığından daha az yağ koyun ama, çok o bence.

öte yandan salatalık gibi çok düşük kalorili sebze atıştırmalıkları olabilir.

youtu.be
buradaki cucumber roll gibi, onun bir tanesi en çok 15 20 kalori falandır herhalde
  • senolll  (24.02.20 23:14:42) 
Bence kuruyemiş koymayın diyeti bozarlar.


  • kveldulv  (25.02.20 09:37:03) 
bence arayip diyetlerinin detaylarini sorun. if mi degil mi?

ben diyetteyken benim icin hazirlanmis sey gorsem nezaketen yerim. ye denmese bile yerim.
  • jimicik  (25.02.20 10:12:04) 
Eğer if yapıyorlarsa -ki yeme saatimiz geçer dediklerine göre if olmalı- o zaman salatalık bile yiyemezler. Sadece kalorisiz içecek içebilirler Türk kahvesi, sade kahve, bitki çayı, soda gibi.


  • jacque  (25.02.20 11:47:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.