[]

Google lisans meselesi ne oldu?

Soru başlığa sığıyor aslında ama biraz daha açmak gerekirse, bu Rekabet Kurumu ile yaşanan meselenin sonrasında Google'ın aldığı kararla ilgili yeni bir habere hiç rastlamadım. Şimdi örneğin Samsung yeni S serisi gelecek, Google servisleri olmadan mı gelecek?

Bir de sorudan bağımsız tavsiyenize de danışmak isterim. Note kullanıcısı olma niyetindeyim. 2 kez note9 sipariş ettim sorunlar yaşayıp geri gönderdim, sorun yaşamasam şu an 9 kullanıyor olacaktım. Aynı dönemde temelde fiyat farkı ve birkaç diğer sebepten Note10+ almadım. Şimdiki niyetim yeni note çıktığında almak. Çok pahalı olacağını biliyorum ama yeni S serisinin ekran yenileme hızı ve kamera gibi konularda önemli geliştirmeler yapması sebebiyle sabredip bekleyip gerekirse kazıklanmayı göze aldım AMA;

doların gidişatı ve yukarıda sorduğum soru açısından endişeliyim. Google servisleri olmayacaksa Note10+ alırım fakat o zamana kadar da boşuna beklemiş olurum. Dolar konusunda zaten yapılabilecek bir şey yok. Siz olsanız ne yapardınız?

 
Google henüz bir adım atmadı ama atsa atsa telefon kurulurken hangi tarayıcıyı, hangi harita uygulamasını yüklemek istersiniz gibi sorularla prosedürel seçim soracaktır. Sorun google'ın bunları kullanıcıya sormadan default yüklü sunmasıydı. Servisler olmayacak gibi bir sorun yaşanmaz.


  • Bruce  (24.02.20 22:24:54) 
Yani "Google servisleri bundan sonra gelecek telefonlarda henüz iptal olmadı, sadece Google bunun böyle olabileceğini üreticilere duyurduğunu söyledi" mi diyorsunuz?

tr.euronews.com

Öyle düşününce gerçi evet Google kesin bir adım atmamış sadece "sataram köyü haa" demiş gibi de duruyor ama o günlerde gündemde olunca ben daha kesin bir durum var ve çözülmesini bekliyoruz gibi düşünüyordum, hala da öyle düşünüyor gibiyim emin olamadım
  • theingilizceci  (24.02.20 22:31:29) 
O haberin üstüne gelişmeler yaşandı. Google aba altından sopa gösterdi ama yemedi, ceza geldi. İlk paragrafa evet. Aksi karar çıkarsa mesaj atarsın telefonun parasını ben öderim.
(ödemem)

  • Bruce  (24.02.20 22:40:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.