[]

Altın al-sat

Cuma gaza gelip altın aldım bugün 860 lira kardayim. Bozdurmamak için zor tutuyorum kendimi ilk defa kalkistim. Beklemeli miyim yoksa yetinmeli miyim bilemedim, ya da al sat yaparak kar edebilir miyim. Risk almak da istemiyorum sırf meraktan denemek için yaptım.




 
Bugün burada biri yıl sonu öngörüsü 400 lira demişti. Bu bir öngörü tabii ama günümüz ekonomik şartlarına ve İdlib gerilimine bakarsak altının düşeceğini pek öngörmüyorum.

Kısa vadeli al sat konusunda çok tecrübeli değilsen ben önermem. Kendi adıma söyleyeyim ben o riske girmezdim. Şimdi satsan 860 lira kar etmiş olursun evet. Ama yarın 340 liraya çıkmayacağını kimse garanti edemez. Sonra "tüh kaçırdık" diye düşünürken 340'tan alacaksın, bir de bakmışsın 330'a düşmüş. Bu işler zor. Ben olsam eğer ihtiyacım yoksa uzun vadeli yatırım yapardım. Kısa vadelide daha çok kazanma ihtimalin elbette var. Sonuçta riskin büyük olduğu yerde kazanç büyük oluyor. Ama kaybetme ihtimalin de var. Uzun vadede altın üzmez.
  • himmet dayi  (24.02.20 15:47:56) 
altın al satla kazandırmaz. kısa vadede kazandırmaz zarar edersin.


  • sizofren06  (24.02.20 16:31:15) 
altından ne zaman çıkarsan çık pişman olursun. tl'nin çöküşte olduğu bu kadar barizken altından euro'dan usd'den vs. çıkmak anlamsız. tutabildiğin kadar tut, hatta eline para geçtikçe üstüne ekle, birikim olarak kullanırsın.


  • sir gawain  (24.02.20 17:30:41) 
Al sat yapcaksın da neye göre? Sözlük yorumları okuyarak mı? Hep derler ya bedava peynir fare kapanında olur diye.


  • baal  (24.02.20 17:51:35) 
Gram Altin-Dolar arasi trade yap.


  • turkuaz  (24.02.20 18:18:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.